Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

Με ρυθμούς εξπρές οι διαπραγματεύσεις για τις τιμές στα φάρμακα- Ξεκινούν νέες μέσα στο Ιούλιο ανά δύο κατηγορίες

Συνεχίζονται με ταχείς ρυθμούς οι διαπραγματεύσεις της αρμόδιας επιτροπής για τη μείωση των τιμών στα φάρμακα. Mία διαδικασία που στοχεύει στη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης.

Ήδη έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της διαπραγμάτευσης για φάρμακα που ήταν στη λίστα αναμονής από τις αρχές του 2019, για να ενταχθούν στη λεγόμενη θετική λίστα (λίστα αποζημίωσης από την κοινωνική ασφάλιση).

Με βάση τη διαδικασία, δύο κατηγορίες φαρμάκων που μπαίνουν σε διαπραγμάτευση: Εκείνα που έχουν λάβει τιμή αλλά περιμένουν να μπουν στη λίστα για αποζημίωση, και ήδη κυκλοφορούντα σκευάσματα για τα οποία επιδιώκονται νέες μειωμένες τιμές.

Στόχος πάντως του επικεφαλής της επιτροπής διαπραγμάτευσης που είναι ο Πρόεδρος του ΕΟΦ Δημήτρης Φιλίππου είναι η όλη διαδικασία να ολοκληρώνεται ενός έξι μηνών. Μέχρι πρόσφατα δεκάδες σκευάσματα ήταν στην αναμονή ακόμη και πάνω από 2 χρόνια, με συνέπεια οι ασθενείς να μην έχουν πρόσβαση σε νέες θεραπείες που κυκλοφορούν κανονικά στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Νέες διαπραγματεύσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr εντός του Ιουλίου αναμένεται να κληθεί κι άλλες φαρμακευτικές εταιρείες να καταθέσουν φακέλους για τα φάρμακά τους, ενώ η διαδικασία θα επιταχυνθεί αφού θα γίνονται «παζάρια» ανά δύο κατηγορίες σκευασμάτων.

Πάντως λόγω του κορονοϊού υπήρξαν αρχικά κάποιες καθυστερήσεις λόγω της μη φυσικής παρουσίας. 

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για σκευάσματα για το μελάνωμα, για τη σκλήρυνση κατά πλάκας, για ιντερλευκίνες κ.α.

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2020 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services