Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

Επενδύσεις 460 εκατ. ευρώ στο φάρμακο προανήγγειλε ο πρωθυπουργός

Ενισχύει σημαντικά το φαρμακευτικό κλάδο με σημαντικές επενδύσεις ο πρωθυπουργός αρχής γενομένης αυτής της πολυεθνικής Pfizer, η οποία δημιούργησε  στη Θεσσαλονίκη το 1ο Διεθνές Κέντρο Ψηφιακής Τεχνολογίας, Τεχνητής Νοημοσύνης και Ανάλυσης Μεγάλων Δεδομένων. Πρόκειται για το πρώτο από τα έξι διεθνή Κέντρα που θα δημιουργήσει η εταιρία, δημιουργώντας 200 νέες θέσεις εργασίας υψηλής τεχνολογίας και κατάρτισης.

Για την υπόλοιπη χώρα, αναμένονται μέσα στην επόμενη τριετία επενδύσεις 460 εκ. ευρώ, από 17 φαρμακευτικές. Τα σχετικά αναπτυξιακά σχέδια είναι ήδη κατατεθειμένα στα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης και αφορούν εκσυγχρονισμό παραγωγικών εγκαταστάσεων, κλινικές μελέτες, αναβάθμιση διαδικασιών, ανάπτυξη και παραγωγή καινοτόμων προϊόντων.

Στην κατεύθυνση αυτή, η Κυβέρνηση προωθεί τη δυνατότητα συμψηφισμού μέρους των επενδύσεων αυτών, μέχρι του ποσού των 50 εκ. ευρώ συνολικά, με οφειλές προς το Δημόσιο ή με οφειλές από την επιβολή clawback, σε εταιρίες οι οποίες θα προχωρήσουν τις επενδύσεις τους. «Το μήνυμα είναι σαφές» είπε ο Πρωθυπουργός, όποιος δημιουργεί διεθνώς ανταγωνιστικό, εμπορεύσιμο προϊόν και δημιουργεί καλές μόνιμες θέσεις απασχόλησης με υψηλή προστιθέμενη αξία, ανταμείβεται», ενώ συνέχισε, προαναγγέλλοντας σαρωτικές αλλαγές στο επιχειρηματικό περιβάλλον,

Σε ότι αφορά τον τομέα της υγείας συνολικά, αναφέρθηκε στην αναπτυξιακή διάστασή του, αναφέροντας ότι ο εξορθολογισμός των προμηθειών και η νέα διοίκηση στα νοσοκομεία, καθώς και η ανάπτυξη της τηλεϊατρικής, εξοικονομούν χρήματα.Ο ιατρικός τουρισμός αυξάνει τα δημόσια έσοδα. Και εκεί αποσκοπούν μέτρα όπως οι ψηφιακοί προσωπικοί φάκελοι, η πλήρης αξιοποίηση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης για την πάταξη της μάστιγας της πολυφαρμακίας.

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2020 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services