Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: Χωρίς τεστ για κορωνοϊό το εμβόλιο για τη γρίπη

Το εμβόλιο για τη γρίπη θα χορηγείται δίχως να χρειάζεται να προηγηθεί τεστ για κορωνοϊό. Αυτό επιβεβαιώνει σε δήλωσή της η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.  Η κυρία Θεοδωρίδου ανέφερε συγκεκριμένα: «Με αφορμή δηλώσεις που έγιναν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, σχετικά με τον αντιγριπικό εμβολιασμό και τη διενέργεια του τεστ κατά του κορωνοϊού Sars-CoV-2, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει ότι δεν απαιτείται έλεγχος για Covid-19 πριν τον αντιγριπικό εμβολιασμό, σύμφωνα και με τις συστάσεις Διεθνών Οργανισμών και Επιστημονικών Φορέων».

Είχε προηγηθεί οδηγία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) προς τους φαρμακοποιούς της χώρας στην οποία τονιζόταν ότι «ο αντιγριπικός εμβολιασμός πρέπει να αναβάλλεται σε άτομα που υπάρχει πιθανότητα να νοσούν από COVID-19, ανεξάρτητα από την ένταση των συμπτωμάτων, έως την πλήρη αποθεραπεία τους (αρνητικοποίηση του τεστ PCR).»

Ο ΠΦΣ επισήμαινε ότι «μολονότι η οποιαδήποτε ήπια ασθένεια δεν αποτελεί αντένδειξη στον αντιγριπικό εμβολιασμό, ο εμβολιασμός των πασχόντων θα πρέπει να αναβάλλεται για να αποφευχθεί η έκθεση του προσωπικού του φαρμακείου αλλά και άλλων ασθενών/επισκεπτών στον ιό. Πριν τον εμβολιασμό, θα πρέπει υποχρεωτικά να διερευνάται διεξοδικά εάν οι εμβολιαζόμενοι παρουσιάζουν συμπτώματα της ασθένειας COVID-19».

Η διαδικασία της συνταγογράφησης για το εμβόλιο της γρίπης θα ξεκινήσει την προσεχή Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου.

Ειδικοί επισημαίνουν ότι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού καθίσταται ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη για τη «θωράκιση» του πληθυσμού με το εμβόλιο της γρίπης, προειδοποιώντας ότι ο συνδυασμός γρίπης και Covid-19 είναι εξαιρετικά επικίνδυνος.

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2020 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services