Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

Β. Κικίλιας: Θα υπάρχει πρωτοβάθμια φροντίδα στις κλειστές δομές

Νομοθετική πρωτοβουλία που θα διευκολύνει την άμεση πρόσληψη ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, ώστε να ενισχυθούν τα νοσοκομεία των 5 νησιών που δέχονται τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha.

"Χρειάζονται ενίσχυση και στήριξη, γιατί είναι  φτιαγμένα για να υπηρετούν τους κατοίκους των νησιών. Η πρώτη προτεραιότητα, λοιπόν, είναι αυτοί οι άνθρωποι, οι νησιώτες. Πρέπει να ενισχύσουμε τα νοσοκομεία μας και αυτό θα κάνουμε νομοθετικά, έτσι ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες. Και βεβαίως είμαστε ανθρωπιστές, είμαστε Έλληνες, είμαστε φιλόξενοι και θα στηρίξουμε και τα ΚΥΤ" ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Όπως είπε ο Β. Κικίλιας, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα και εμβολίασε όλα τα παιδιά και εφήβους σε όλα τα ΚΥΤ και στη Μόρια.

Όπως ανέφερε ο υπουργός "έγινε μία πάρα πολύ καλή δουλειά με τα βασικά εμβόλια με τα οποία πρέπει να είναι εμβολιασμένα. [Στέλνουμε] συνέχεια κόσμο, ειδικούς επιστήμονες, γιατρούς, νοσηλευτικό, παραϊατρικό προσωπικό, ψυχολόγους, έτσι ώστε να μπορέσουμε να στηρίξουμε μια προσπάθεια που κάνει η χώρα, που δεν είναι καθόλου εύκολη".

Όμως ο υπουργός Υγείας μίλησε και για το σχεδιασμό της κυβέρνησης για τα καινούργια κέντρα, στα οποία, όπως είπε, θα υπάρχουν πρωτοβάθμιες μονάδες Υγείας που θα εξυπηρετούν όσους διαμένουν σ’ αυτά.

Για το νέο κορονοϊό

Όσον αφορά τα θέματα Δημόσιας Υγείας, ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι το υπουργείο θα φέρει νομοσχέδιο την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή, αφού ολοκληρώθηκε η διαβούλευση.

Σχετικά με τον κοροναϊό, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι οι ελληνικές υγειονομικές αρχές, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, το ΕΚΕΠΥ, το ΕΚΑΒ, το Υπουργείο Υγείας και οι επιστήμονες της χώρας, λοιμωξιολόγοι και επιδημιολόγοι έχουν εκπονήσει ένα σχέδιο με ασκήσεις, με 13 νοσοκομεία αναφοράς σε όλη τη χώρα, με ειδικές εξετάσεις και τρία κέντρα αναφοράς, με ειδικά πρωτόκολλα επαναπατρισμού των Ελλήνων, των συμπατριωτών μας που είναι στο εξωτερικό, αν χρειάζεται.

"Έχω επαναλάβει πολλές φορές ότι μαγικός τρόπος για να μην περάσει ένας ιός τα σύνορα μιας χώρας δεν υπάρχει. Όμως εμείς είμαστε οργανωμένοι και αν και εφόσον υπάρξει περιστατικό στο μέλλον, θα προσπαθήσουμε με όλες τις δυνάμεις να αποκόψουμε την αλυσίδα της μετάδοσης", σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

Για το δελτίο τιμών φαρμάκων

Όσον αφορά τις τιμές των φαρμάκων, ο υπουργός Υγείας σημείωσε: "Παραλάβαμε από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία αύξηση στις τιμές των φαρμάκων μέχρι 10% και με νόμο απαγορεύσαμε τις αυξήσεις των τιμών φαρμάκων και πήγαμε σε μειώσεις μέχρι 7%. Κάτι που σημαίνει εξοικονόμηση 180 εκατομμύρια για το κράτος και 50 εκατομμύρια απευθείας στη συμμετοχή στα φάρμακα του χαμηλοσυνταξιούχου, αυτού που δεν μπορεί και δεν έχει".

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2020 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services