Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

Καλπάζει η νοσοκομειακή δαπάνη για φάρμακα με αποτέλεσμα ολόκληρη η φαρμακευτική αγορά να εκφράζει έντονη ανησυχία για τις υπερβάσεις που θα καταγραφούν στη διάρκεια της φετινής χρονιάς.

Δραματική μείωση πάνω από 60% της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης, με άμεσο αντίκτυπο στους πολίτες της χώρας είχαν τα χρόνια της κρίσης.
Εξαιτίας του κλειστού προϋπολογισμού, η Ελλάδα επί πενταετία διατηρεί τη χαμηλότερη δημόσια κατά κεφαλήν φαρμακευτική δαπάνη,188 ευρώ, έναντι 246 ευρώ στις χώρες του Ευρωπαϊκού νότου 303 ευρώ στις 23 χώρες της ΕΕ που διαθέτουν σχετικά στοιχεία.

Τις ελλείψεις σε φάρμακα και αναλώσιμα για το Σακχαρώδη Διαβήτη επιχειρεί να εντοπίσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ), στο πλαίσιο συνεργασίας με τον ΕΟΦ.

Την αδυναμία της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ να μειώσει τις υποχρεωτικές επιστροφές των παρόχων του, λόγω του γεγονότος ότι η συγκεκριμένη αρμοδιότητα αφορά την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, διαπίστωσαν 15 εκπρόσωποι φορέων που παρέχουν υπηρεσίες υγείας στον Οργανισμό.

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2019 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services