Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

Οι πρόσφατες αλλαγές στη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ όπως φαίνεται άφησαν …μισό τον Οργανισμό, καθώς διορίσθηκε νέα Διοικήτρια η μέχρι πρότινος Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Θεανώ Καρποδίνη, αλλά …μέχρι εκεί. 

Για την ύπαρξη ενός παράλληλου μητρώου καταγραφής κρουσμάτων κορωνοϊού γράφουν "Βήμα" και "Δημοκρατία", προκαλώντας αντίδραση του ΕΟΔΥ αλλά και σκληρή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που ζητά έρευνα και δημοσιοποίηση των πρακτικών της επιτροπής λοιμωξιολόγων.

Διευκολύνσεις αλλά και πιθανούς κινδύνους για τους πολίτες αναμένεται να φέρουν οι αλλαγές και το πλαφόν στις τιμές των τεστ για τον κορονοϊό που επιβάλει με απόφασή του το υπουργείο Ανάπτυξης. Μετά από εννέα μήνες στον κλοιό του κορονοϊού το υπουργείο Ανάπτυξης ορίζει ανώτατες τιμές για τα τεστ στον ιδιωτικό τομέα.

Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Αμοιβών και Τιμών Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων του Εθνικού  Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας συγκροτήθηκε, με πρόεδρο τον καθηγητή Βιοϊατρικής Τεχνολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑΘεόδωρο Παπαϊωαννου και αντιπρόεδρο τον λέκτορα Ιατρικής Φυσικής Ακτινοφυσικής, Αλέξανδρο – Λουκά Παπαλάμπρο.

Πολλές είναι οι ενέργειες της Κομισιόν για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του κορωνοιού. Πολλές από αυτές τις ενέργειες δεν είναι ακόμη γνωστές στο ευρύ κοινό και μπορεί να αποδειχθούν για πολλούς λίγες εις ότι αφορά την καταπολέμηση της πανδημίας.

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2020 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services