Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

Αργά, αλλά σταθερά, αυξάνονται τα χρέη των νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ προς τις φαρμακευτικές εταιρίες, σύμφωνα με την περιοδική έκθεση χρεών που καταγράφει ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) με βάση τις δηλώσεις των εταιριών – μελών του.

Αυξημένος είναι τον Ιούνιο ο αριθμός των φαρμάκων που απουσιάζουν από τα ράφια των ελληνικών φαρμακείων.
Από τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), που παρατίθενται πιο κάτω, προκύπτει πως βρίσκονται σε έλλειψη 104 φάρμακα, έναντι 98 τον προηγούμενο μήνα.

Ερμηνευτικούς αυτοσχεδιασμούς που οδηγούν σε διαφορετικές τιμές φαρμάκων από αυτές που ορίζει ο Νόμος, διαπιστώνει ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) και το PhRMA Innovation Forum (PIF) κατά την επεξεργασία της γενικής ανατιμολόγησης με το νέο μοντέλο, σύμφωνα με το σχέδιο δελτίου τιμών που ετοιμάζεται από τον ΕΟΦ και το υπουργείο Υγείας.

Σημαντική διάκριση πέτυχε ο Πρύτανης του Ε.Κ.Π.Α. , Μελέτιος Α. Δημόπουλος. Στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας του απονεμήθηκε το διεθνές βραβείο «Robert A. Kyle Lifetime Achievement Award» του Παγκόσμιου Ιδρύματος του Πολλαπλού Μυελώματος (International Myeloma Foundation). 

Παράνομη χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, τη μορφή της κινητοποίησης που αποφάσισαν οι εκπρόσωποι των διαγνωστικών κέντρων. Ο υπουργός, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε «η λύση, ότι μπορούμε να ανοίξουμε τα εργαστήρια, αλλά να πληρώνει ο ασθενής από την τσέπη του, αντιλαμβάνεστε ότι είναι μία λύση, η οποία δεν έχει καμία πρόβλεψη από την άποψη των συμβατικών υποχρεώσεων» των διαγνωστικών κέντρων απέναντι στον ΕΟΠΥΥ όπως είπε.

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2019 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services