Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

Με διάταξη που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης παρατείνει όλες τις συμβάσεις 2.000 επικουρικών εργαζόμενων στα Δημόσια Νοσοκομεία, μέχρι το τέλος του χρόνου.

Τα καθήκοντα του Προέδρου του Συλλόγου Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών & Ειδικοτήτων (ΣΑΦΕΕ), θα συνεχίζει να έχει o Δημήτρης Γιαννακόπουλος για την επόμενη διετία, μετά την πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου.

H Ένωση Ασθενών Ελλάδας καλεί το Υπουργείο Υγείας και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να δοθεί τέλος στην ταλαιπωρία των χρόνιων ασθενών που υποβάλλονται σε συστηματική μετάγγιση.

Οι παγκόσμιες ερευνητικές προσπάθειες για την ανάπτυξη εμβολίου έναντι του SARS-CoV-2 είναι εντατικές και η διεθνής κοινότητα αναμένει με ανυπομονησία τα θετικά αποτελέσματα των κλινικών μελετών που βρίσκονται σε εξέλιξη, σύμφωνα με ενημέρωση του ΕΚΠΑ.

Εξαιρετικά κρίσιμος είναι φέτος ο αντιγριπικός εμβολιασμός με την ταυτόχρονη παρουσία της πανδημίας του κορονοϊού. Ο εμβολιασμός στην Ελλάδα θα ξεκινήσει στις 15 Οκτωβρίου, ενώ από χθες άρχισε η συνταγογράφηση του εμβολίου.

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2020 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services