Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

Με ρυθμίσεις εξπρές η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας ρυθμίζει ζητήματα που είχαν μείνει σε εκκρεμότητα λόγω κορονοϊού.

Να μην προχωρήσουν οι φαρμακοποιοί στην προμήθεια διαγνωστικών τεστ για τον κορωνοϊό, στην παρούσα φάση, συστήνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), με επιστολή του προς τους φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας, ενημερώνοντας ταυτόχρονα για τα όσα ανέφερε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας κ. Σωτήρης Τσιόδρας.

Το «πράσινο φως» έλαβε η κλινική δοκιμή ESCAPE που αφορά σε προσωποποιημένη ανοσοθεραπεία για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της οργανικής δυσπραγίας, η οποία συνδέεται με λοίμωξη από τον κοροναϊό SARS-CoV-2.

Μετά από συντονισμένη προσπάθεια, το Ίδρυμα Ωνάση, σε συνεργασία με το Γραφείο του Πρωθυπουργού και το Υπουργείο Υγείας, εξασφάλισε 13,5 εκατομμύρια προστατευτικές μάσκες, τις οποίες ο κ. Αντώνης Παπαδημητρίου, Πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση, θα παραδώσει στον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια.

Και ιδιώτες γιατροί φαίνεται ότι μπαίνουν άμεσα στη μάχη κατά του κορονοϊού στο δημόσιο σύστημα υγείας, που μέχρι σήμερα δίνεται κυρίως μέσα από το ΕΣΥ με τη συμβολή βέβαια και ιδιωτών ιατρών οι οποίοι παρέχουν υπηρεσίες στους πολίτες που βρίσκονται στο σπίτι τους.

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2020 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services