Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

ΠΕΦ: Τρόφιμα και είδη υγιεινής στο "Μαζί για το Παιδί"

Ένα πενταετές πρόγραμμα για την καταπολέμηση των νοσοκομειακών λοιμώξεων ξεκινά το υπουργείο Υγείας. Το πρόγραμμα θα είναι χρηματοδοτούμενο από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προκειμένου να περιορισθούν δραστικά τα περιστατικά στα δημόσια νοσοκομεία που οδηγούν στο θάνατο εκατοντάδες συνανθρώπους μας.

Η σχετική ρύθμιση προβλέπεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την επικύρωση της σύμβασης του ελληνικού δημοσίου με το Ίδρυμα, που έχει κατατεθεί στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί άμεσα.

Το σχέδιο υλοποίησης του προγράμματος- όπως αναφέρεται στο νομοσχέδιο- θα είναι διάρκειας 5 ετών και θα κοστίσει συνολικά 5 εκατ. ευρώ από τη δωρεά.
Με βάση τη σύμβαση θα πρέπει να γίνουν εκπαιδευτικά προγράμματα στο προσωπικό αλλά και να εγκατασταθούν σύγχρονα συστήματα ελέγχου των νοσοκομειακών λοιμώξεων.

Αξιοσημείωτο είναι ότι εδώ και καιρό ο βουλευτής Θάνος Πλεύρης, που λίγο έλλειψε να χάσει τη ζωή του από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη, ζητούσε επισταμένως από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια να προχωρήσει στη λήψη μέτρων για την άμεση επίλυση του μεγάλου προβλήματος των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων που στοιχίζουν τη ζωή χιλιάδων Ελλήνων κάθε χρόνο. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Δείτε πόσοι Έλληνες χάνουν τη ζωή τους στα νοσοκομεία από λοιμώξεις! Τι ζητά ο Θ.Πλεύρης»

Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου το υπουργείο Υγείας αναμένεται να ξεκινήσει μελέτη για την εγκατάσταση συστημάτων στα νοσοκομεία.

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2020 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services