Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

Ημερίδα για το φάρμακο «Αύριο, ένα νέο επάγγελμα»

Συγκεκριμένα, ο κ. Λευτέρης Μαρίνος, MPharm, MSc, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εθνοφαρμακολογίας, Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακευτικής Πρακτικής θα αναφερθεί στις πυκνές και κρίσιμες αλλαγές στο χώρο της υγείας και της φαρμακευτικής αγοράς παγκοσμίως, καθώς και στην επιχειρηματική αναγκαιότητα από την πλευρά των φαρμακοποιών της υιοθέτησης παροχής υπηρεσιών.

Επίσης έχουν προσκληθεί να μεταφέρουν τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους από το εξωτερικό οι κάτωθι ομιλητές :

Fin Mc Caul – Επικεφαλής του Βρετανικού Οργανισμού Bury CCG για τη Βελτίωση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Περίθαλψης και Ιδρυτής και πρώην Πρόεδρος της  Ομοσπονδίας Ανεξάρτητων Φαρμακοποιών ο οποίος θα μιλήσει για τον καινούριο κόσμο των φαρμακείων και τις  προκλήσεις και επιλογές που έχουν οι φαρμακοποιοί, δεδομένου ότι ο παραδοσιακός ρόλος του φαρμακείου δέχεται απειλές σε παγκόσμιο επίπεδο. Από τα “likes” του ψηφιακού κόσμου, από τα e-φαρμακεία, από τις οικονομικές πιέσεις των συστημάτων υγείας, από τις συνενώσεις των μεγάλων ομίλων, μέχρι τη δυσκολία των ανεξάρτητων φαρμακοποιών να προετοιμαστούν για τον καινούριο αυτόν κόσμο. Θα παρουσιάσει τις λύσεις που έχουν λειτουργήσει αλλού και πιθανόν να είναι χρήσιμες και στην Ελλάδα.

Ema Paulino,  Εκτελεστική Γραμματέας της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP) και Πρόεδρος του Συνδέσμου Λισαβόνας και Νότου του Πορτογαλικού Φαρμακευτικού Συλλόγου- θα αναφερθεί στο φαρμακείο στη νέα εποχή και πώς οι φαρμακοποιοί πρέπει να κινητοποιηθούν για να το δημιουργήσουν.
Τα κοινοτικά φαρμακεία έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν ως μέρος της λύσης σε έναν κόσμο που αγωνίζεται για την εξεύρεση πόρων. Οι φαρμακοποιοί πρέπει να αντιμετωπίζουν τις απειλές ως ευκαιρίες ώστε να εξελίξουν την πρακτική τους, να ενσωματώσουν νέες λειτουργίες στις καθημερινές τους δραστηριότητες, για να εξασφαλίσουν ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο.

Phil Francis, GSK CH Commercial Excellence Director, Pharmacy Capability, Europe & Americas θα περιγράψει τo φαρμακείο του μέλλοντος και ποιοι είναι οι 4 παγκόσμιοι παράγοντες αλλαγής που θα επηρεάσουν στο άμεσο μέλλον το κανάλι του φαρμακείου, καθώς και 6 στρατηγικές που μπορεί κάποιος να ακολουθήσει ώστε να ενεργοποιήσει τις τάσεις του μέλλοντος σήμερα.

Ακόμη, ο κ. Δημήτρης Καραγιάννης MD, PhD, Παιδοψυχίατρος, Ψυχοθεραπευτής, Επιστημονικός Διευθυντής του Ψυχοθεραπευτικού και Εκπαιδευτικού Ινστιτούτου “ΑΝΤΙΣΤΙΞΗ”, Διευθυντής του Κέντρου Παιδοψυχικής Υγιεινής, Συγγραφέας, Επ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Frederick Κύπρου θα βοηθήσει να ανακαλύψουμε την ομορφιά του φαρμακευτικού λειτουργήματος, καθώς και να αναζητήσουμε τα μέσα για να μας εμπνέει συνεχώς η επαγγελματική μας ζωή, προσφέροντάς μας θετική επίδραση και στις υπόλοιπες σχέσεις μας.

Τέλος, θα υπάρξουν  δύο στρογγυλά τραπέζια :

Στο πρώτο θα συζητηθούν οι συνέπειες των υπηρεσιών πρόληψης και φαρμακευτικής φροντίδας στο φαρμακείο και θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της μελέτης ΑΡΕΤΑΙΟΣ. Θα συμμετάσχουν οι κ.κ. Κώστας Αθανασάκης - Ερευνητής του Τομέα Οικονομικών της Υγείας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Τούντας - Καθηγ. Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή Παν. Αθηνών, Γιώργος Τσιακαλάκης - Υπεύθυνος Επικοινωνίας και Προάσπισης Δικαιωμάτων Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδας με συντονιστή τον κ. Σταύρο Μπελώνη, Πρόεδρο της ΟΣΦΕ.

Στο  δεύτερο τραπέζι θα αναλυθούν οι προοπτικές συνεργασιών του ελληνικού φαρμακείου μέσω συστεγάσεων, συνενώσεων και κοινών δράσεων. Θα συμμετέχουν οι κ.κ. Βασίλης Παπαδάκης - Καθηγ. Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Κυριάκος Θεοδοσιάδης – Πρόεδρος ΠΦΣ, Σταύρος Ελευθερίου – Φαρμακοποιός από τη Σάμο, με συντονιστή τον Κων/νο Πάνο, Πρόεδρο Δ.Σ το Ομίλου ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018 στο ΘΕΑΤΡΟΝ – Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος (Πειραιώς 254 – Ταύρος) από 09.00 έως 19.00.

Πηγή: iatronet.gr

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2020 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services