Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

Ενημέρωση για τις νέες θεραπείες για τον καρκίνο

Η εκδήλωση πραγματοποιηθεί 5-6 Οκτωβρίου 2018 στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Hotel στην Αθήνα. Κύριοι στόχοι της είναι:

  • Η κατανόηση του τι ακριβώς είναι και πως δρουν οι νέες θεραπείες εξατομικευμένης ιατρικής (ανοσοθεραπεία, βιολογικοί παράγοντες, βιο-ομοειδή).
  • Ο πρωτεύων ρόλος του μοριακού προφίλ του καρκίνου και των βιοδεικτών για την επιλογή του κατάλληλου ασθενή με τη μεγαλύτερη δυνατή απόκριση στη θεραπεία.
  • Περιγραφή των εννοιών της ανοσογονικότητας και της επέκτασης των ενδείξεων.
  • Η φαρμακο-οικονομική αξιολόγηση και η αποζημίωση για νέες θεραπείες.
  • Συζήτηση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι γιατροί και οι ασθενείς όταν εξετάζουν τη δυνατότητα χορήγησης μιας νέας καινοτόμου θεραπείας.
  • Έγκριση και αποζημίωση των νέων βιοδεικτών που είναι κατάλληλοι για τις νέες θεραπείες.
  • Η προβολή των θεμάτων που απασχολούν τους ασθενείς που λαμβάνουν νέες καινοτόμες θεραπείες.

Όπως επισημαίνει η ΕΛΛΟΚ, σήμερα υπάρχουν κενά ενημέρωσης και σύγχυση των ασθενών και του κοινού, σχετικά με τις νέες θεραπείες, τις ομοιότητες και τις διαφορές τους, το πού και πως χρησιμοποιούνται, για την αποτελεσματικότητά τους σε σχέση με τις δυνητικές παρενέργειες τους, τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν μαζί ή χωριστά με άλλη αντι-νεοπλασματική θεραπεία.

Η διημερίδα πραγματοποιείται με την αιγίδα των: Ελληνική εταιρεία Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας – ΕΕΑΟ, Ελληνική Εταιρεία Παθολογικής Ανατομικής – ΕΕΠΑ, Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ογκολογίας – ΕΕΧΟ, Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος – ΕΟΠΕ.

Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να συμμετάσχει, υποβάλλοντας δήλωση συμμετοχής με τα στοιχεία του, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά (Livestreaming) μέσω διαδικτύου από τη σελίδα Facebook της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου. (Κάντε like στη σελίδα και παρακολουθήστε ζωντανά την ημερίδα). Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί Πιστοποιητικό Συμμετοχής. Περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο (https://ellok.org/new-treatments-cancer/).

Πηγή: virus.com.gr

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2020 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services