Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

Roche Hellas: Δημιουργία θερινού σινεμά για τα παιδιά της οργάνωσης «Κιβωτός του Κόσμου»

Αλυσίδα αλληλεγγύης για τα παιδιά της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Κιβωτός του Κόσμου» δημιούργησαν οι εργαζόμενοι της Roche Hellas και της Roche Diagnostics Hellas. Στο  πλαίσιο της φετινής «Παγκόσμιας Πεζοπορίας για τα Παιδιά» δώρισαν τον απαραίτητο εξοπλισμό και προσέφεραν εθελοντική εργασία για τη δημιουργία ενός υπαίθριου σινεμά.

Συγκεκριμένα, στο πλευρό των παιδιών σε κατασκηνώσεις της οργάνωσης στην Ραφήνα, βρέθηκαν οι περίπου 120 εθελοντές που προσέφεραν εργασία και υλικό προκειμένου τα παιδιά να απολαμβάνουν όλο το καλοκαίρι κινηματογραφικές ταινίες.

Εκτός από την δωρεάν παροχή του οπτικοακουστικού εξοπλισμού (οθόνη προβολής, projector, ηχεία), οι εθελοντές φρόντισαν για  την τοποθέτηση ειδικού χλοοτάπητα και τραπεζοκαθισμάτων, καθώς και τη διακόσμηση περιμετρικά του χώρου με φυτά και φαναράκια.

Φυσικά δεν παρέλειψαν να δωρίσουν μια συλλογή ταινιών για όλες τις ηλικίες αλλά και μια μηχανή pop corn, πολλαπλασιάζοντας την χαρά των λιλιπούτειων θεατών.

Επιπλέον προσφορά

Μεταξύ άλλων, οι εργαζόμενοι των δυο εταιρειών έδωσαν νέα πνοή στην παιδική χαρά της κατασκήνωσης, βάφοντας τις κούνιες και τοποθετώντας  ακόμη νέα τσουλήθρα, τραμπάλα και ξύλινα τραπέζια.

Εθελοντές και παιδιά ήρθαν πιο κοντά μέσω του εργαστηρίου δημιουργικής απασχόλησης, που λειτούργησε ειδικά για την εκδήλωση.

Εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες του προς τη Roche Hellas, ο ιδρυτής της Κιβωτού, πάτερ Αντώνιος Παπανικολάου επεσήμανε ότι η προσφορά αυτή ενισχύει την ποιοτική ψυχαγωγία των παιδιών παρέχοντας στο προσωπικό της οργάνωσης ένα σημαντικό εργαλείο διαπαιδαγώγησης.

Επιπρόσθετα, «η συντήρηση και διαμόρφωση  της παιδικής χαράς θα χαρίσει στα παιδιά μας ανέμελες και χαρούμενες στιγμές παιχνιδιού».

Αγαστή συνεργασία

Η χαρά μικρών και μεγάλων επαυξήθηκε μέσα από το μοίρασμα της δημιουργίας, σύμφωνα με το πάτερ Αντώνιο, «η συμμετοχή και η επικοινωνία των εργαζομένων με τους συνεργάτες μας και η δημιουργική ενασχόλησή τους με τα παιδιά ήταν υποδειγματική και διακριτική. Η γενικότερη οργάνωση των δραστηριοτήτων άψογη. Θα θέλαμε αυτή η συνεργασία να συνεχιστεί και στο μέλλον. Σε όλους σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι και ο Φιλάνθρωπος Θεός να σας χαρίζει εκατονταπλάσια την αγάπη που προσφέρετε.»

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στις δράσεις για την Παγκόσμια Πεζοπορία για τα Παιδιά, η οποία κατέχει μια ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας της Roche, σύμφωνα με τη Διευθύντρια Εξωτερικών Υποθέσεων της Roche Hellas, Ξένια Καπόρη. Το εγχείρημα μετρά 16 χρόνια προσφοράς, όπως δήλωσε σχετικά η κ.Καπόρη, περιλαμβάνοντας όλο και «περισσότερα παιδιά που έχουν ανάγκη και όλο και περισσότερους συναδέλφους να προσφέρουν με αφοσίωση και αγάπη εθελοντική εργασία, κάνοντας πράξη τη δέσμευσή μας για τη βελτίωση της ζωής των συνανθρώπων μας».

Στην ατομική προσφορά και την ενεργοποίηση των εργαζομένων εστίασε ο Head of Medical Scientific Affairs & Healthcare Development της Roche Diagnostics Hellas, Θανάσης Ακάλεστος, τονίζοντας την αφοσίωση σε έναν κοινό στόχο, «την εξασφάλιση ενός καλύτερου μέλλοντος για τα παιδιά σε όλο τον κόσμο, ανεξάρτητα από την καταγωγή ή την κοινωνική τους θέση».

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2019 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services