Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

Προτεραιότητα ο εθελοντισμός για τους εργαζόμενους της MSD

Με διάθεση να κάνουν τη διαφορά για τη βελτίωση και την προστασία της ίδιας της ζωής, οι εργαζόμενοι της MSD μέσα στο 2018 στήριξαν πλήθος Οργανισμών αξιοποιώντας την καινοτόμο πολιτική εθελοντισμού “MSD Gives back”.

Η πολιτική αυτή δίνει την δυνατότητα σε κάθε εργαζόμενο να προσφέρει 40 ώρες τον χρόνο σε δραστηριότητες εθελοντισμού βοηθώντας Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς της επιλογής του. 

Από το 2015 και μέσα στο ευρύτερο πνεύμα Κοινωνικής Ευθύνης που διέπει την εταιρία, οι εργαζόμενοι έχουν στόχο τις 5.000 ώρες εθελοντισμού ετησίως. 

Οι εργαζόμενοι συνομίλησαν με Οργανισμούς της τοπικής κοινωνίας, αφουγκράστηκαν τις ανάγκες τους και στήριξαν τους : ΕΛΕΠΑΠ, ΠΕΚ/ΑμεΑ, ΚΙΒΩΤΟΣ, ΦΛΟΓΑ, Χαμόγελο του Παιδιού, Παιδόπολη Αγ. Ανδρέας, Ορφανοτροφείο Μέλισσα στην Θεσσαλονίκη, Φιλανθρωπικό Σωματείο – Σύλλογος Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης, Παιδικά Χωριά SOS, Ορφανοτροφείο Ιεράς Μονής Δουραχάνης στα Ιωάννινα καθώς και την 1η αποθήκη ΔΥΠΕ στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας που έπαθε ζημιές από την πυρκαγιά του Ιουλίου. 

Σημαντικές δράσεις που ξεχώρισαν μέσα στο 2018 ήταν και η υποστήριξη των αναγκών των παιδιών του Ορφανοτροφείου του Βόλου, ο καθαρισμός της παραλίας του Αλίμου σε συνεργασία με τον Δήμο Αλίμου και τη Μεσόγειο, αλλά και η εθελοντική εργασία στην «Κιβωτό του Κόσμου». Η ενέργεια αφορούσε την παροχή εθελοντικής εργασίας στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης όπου φιλοξενούνται κάθε χρόνο 60 παιδιά περίπου και οι συνοδοί τους, αλλά και στις δομές φιλοξενίας της οργάνωσης στο Βόλο και τα Ιωάννινα.

Δουλεύοντας με κέφι και σε ομάδες για όλους τους παραπάνω 14 Οργανισμούς, οι εργαζόμενοι της MSD έβαψαν, τακτοποίησαν, καθάρισαν, ταξινόμησαν πράγματα, δημιούργησαν, έβαψαν, συγκέντρωσαν τρόφιμα και ανταποκρίθηκαν σε πραγματικές ανάγκες. Γέμισαν με συναισθήματα χαράς και περηφάνιας για τη συνεισφορά τους και τις ζεστές και απλές πράξεις αλληλεγγύης. Περήφανοι που είδαν την άμεση ικανοποίηση στα μάτια όλων όσων βοήθησαν, αλλά και για τις σχέσεις εμπιστοσύνης που συνεχίζουν να χτίζουν καθημερινά με όλους αυτούς τους Οργανισμούς. 

Σημειώνεται ότι όλες οι ενέργειες αποφασίζονται από τους ίδιους τους εργαζόμενους και το έργο του εθελοντισμού βρίσκεται στην πρώτη γραμμή σπουδαιότητας για την MSD

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2019 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services