Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

Sanofi: Εξαγορά της Kymab και του μονοκλωνικού αντισώματος KY1005

Σε συμφωνία προχώρησε η Sanofi για την εξαγορά της Kymabπροσθέτοντας στη γραμμή παραγωγής της το KY1005, ένα ανθρώπινο μονοκλωνικό αντίσωμα που στοχεύει τον βασικό ρυθμιστή του ανοσοποιητικού OX40L.

Η Kymab, είναι μια βιοφαρμακευτική εταιρεία που αναπτύσσει πλήρως ανθρώπινα μονοκλωνικά αντισώματα εστιάζοντας σε ανοσομεσολαβούμενες παθήσεις και ανοσο-ογκολογικούς θεραπευτικούς παράγοντες.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας  η Sanofi καταβάλει για την εξαγοράς της Kymab, 1,1 δισ. δολάρια και στη συνέχεια, έως και 350 εκατ. δολάρια, εφόσον επιτευχθούν συγκεκριμένα ορόσημα.

Στόχος είναι η Sanofi να αποκτήσει τα πλήρη παγκόσμια δικαιώματα του KY1005, ενός πλήρως ανθρώπινου μονοκλωνικού αντισώματος το οποίο διαθέτει έναν νέο μηχανισμό δράσης. Συγκεκριμένα, το KY1005 προσδένεται στον συνδέτη του OX-40 έχοντας τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει ένα ευρύ φάσμα ανοσομεσολαβούμενων παθήσεων και φλεγμονωδών διαταραχών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν έξι μήνες, η Kymab ανακοίνωσε ότι το KY1005 πέτυχε και τα δύο πρωτεύοντα καταληκτικά σημεία σε μία κλινική μελέτη Φάσης 2a η οποία μελετούσε ασθενείς με μέτρια έως σοβαρή ατοπική δερματίτιδα που δεν ελέγχεται επαρκώς με τοπικά κορτικοστεροειδή. Το KY1005 κατέδειξε σταθερό θεραπευτικό αποτέλεσμα έναντι του εικονικού φαρμάκου σε διάφορα κύρια καταληκτικά σημεία, συμπεριλαμβανομένου του Δείκτη Έκτασης και Βαρύτητας του Εκζέματος (EASI), καθώς και σε πρόσθετες αντικειμενικές κλινικές παραμέτρους.

«Ο νέος μηχανισμός δράσης μπορεί να προσφέρει θεραπεία  σε ασθενείς με ανεπαρκή ανταπόκριση στις διαθέσιμες θεραπείες», δήλωσε ο Paul HudsonChief Executive Officer της Sanofi, σχολιάζοντας ότι «λόγω του συνεχιζόμενου έργου μας στο πεδίο των εξουθενωτικών παθήσεων του ανοσοποιητικού συστήματος, κατανοούμε πόσο κρίσιμης σημασίας είναι να βρεθεί η κατάλληλη θεραπεία για κάθε ασθενή».

Αναφερόμενος στο θέμα ο Simon Sturge, Chief Executive Officer της Kymab επεσήμανε ότι «χάρη στους σημαντικούς πόρους που διαθέτει παγκοσμίως, πιστεύουμε ότι η Sanofi αποτελεί τον ιδανικό συνεργάτη για την προώθηση της γραμμής παραγωγής προϊόντων της Kymab και η συγχώνευση θα μειώσει τον χρόνο που απαιτείται ώστε οι νέες θεραπείες μας να γίνουν διαθέσιμες στους ασθενείς».

«Θεωρούμε ότι το OX40L, ένας κύριος ρυθμιστής του ανοσοποιητικού, διαθέτει τη δυνατότητα να επαναφέρει την ισορροπία στο ανοσοποιητικό χωρίς να το καταστέλλει, προσφέροντας μια πολλά υποσχόμενη νέα προσέγγιση για την αντιμετώπιση πολλών ανοσομεσολαβούμενων παθήσεων», ισχυρίστηκε ο John Reed, M.D. Ph.D., Global Head of Research & Development της Sanofi.

KY1044

Η γραμμή παραγωγής της Kymab περιλαμβάνει επίσης τον ογκολογικό παράγοντα KY1044, ένα αγωνιστικό μονοκλωνικό αντίσωμα ICOS (επαγόμενος συνδιεγέρτης των Τ κυττάρων), που επί του παρόντος βρίσκεται σε αρχικό στάδιο ανάπτυξης Φάσης 1/2 ως μονοθεραπεία και σε συνδυασμό με έναν αντι-PDL1 παράγοντα.

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2021 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services