Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

Novo Nordisk: Επενδύσεις άνω των 117 εκατ. για νέα μονάδα παραγωγής

Σε επενδύσεις 117,4 εκατομμυρίων δολαρίων προχωρά η φαρμακευτική επιχείρηση Novo Nordisk για την αναβάθμιση της μονάδας που εδράζει στο Kalundborg της Δανίας, συνολικής έκτασης 1,2 εκατομμύρια τετραγωνικών μέτρων.

Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του 2022 και το project θα υλοποιηθεί κυρίως από το υπάρχον εργατικό δυναμικό των 3.000 ατόμων. Με την ολοκλήρωση της νέας επένδυσης η μονάδα θα είναι σε θέση να παράγει ακόμη περισσότερη ινσουλίνη καθώς και να διευρύνει την δυναμικότητα της και σε άλλα προϊόντα.

Σύμφωνα με τον κ. Michael Hallgren, αντιπρόεδρο παραγωγής της μονάδας στο Kalundborg «Η Novo Nordisk εδώ και μια εικοσαετία, πραγματοποιεί διαρκώς επενδύσεις στην υφιστάμενη μονάδα, αξίας μεγαλύτερης των 2,4 δισ. δολ. Ουσιαστικά, η εγκατάσταση αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο του παγκόσμιου παραγωγικού δικτύου της».

Στο εργοστάσιο αναπτύσσονται ήδη Ενεργά Φαρμακευτικά Συστατικά (API) για δύο από τα πιο ελπιδοφόρα φαρμακευτικά project της Novo Nordisk.

Ανοδική πορεία

Η Novo Nordisk ανακοίνωσε επίσης πως ένα από τα νέα φάρμακα της για τον Διαβήτη Τύπου 2 (το ενέσιμο Ozempic) επέφερε έσοδα 1,65 δισ. δολ. παγκοσμίως πέρυσι. Δηλαδή κατά έξι -και πλέον- φορές περισσότερα από τα 264 εκατ. δολ. του προηγούμενου έτους.

Ταυτόχρονα διατηρεί σημαντικές προσδοκίες για αύξηση του κύκλου εργασιών από την ανάπτυξη του δια στόματος παράγοντα GLP-1 Rybelsu. Αναμένεται να καταγραφεί ανάλογη αύξηση στις πωλήσεις, δεδομένης της ευκολίας που παρέχει η χορήγηση της δοσολογίας από το στόμα.

Συνολικά η Novo Nordisk προβλέπει αύξηση των πωλήσεων από 3% έως 6%, καθώς η ανάπτυξη νέων φαρμάκων έχει συνεχόμενα αυξητική πορεία.

Τέλος στα προσεχή της επενδυτικά σχέδια βρίσκεται η λειτουργία νέου εργοστασίου στις ΗΠΑ. Το εργοστάσιο θα βοηθήσει στην εμπορική διάθεση του Rybelsu.

Για την ενίσχυση της στρατηγικής αυτής η φαρμακοβιομηχανία αγόρασε τον Αύγουστο ένα υφιστάμενο εργοστάσιο στο Treyburn της Βόρειας Καρολίνας. Η εξαγορά έγινε από την εύρωστη Purdue Pharma.

Η εγκατάσταση έρχεται να προστεθεί σε ένα ευρύτερο σύμπλεγμα παραγωγικών μονάδων της Novo στις HΠΑ με σημαντική μεταξύ τους εγγύτητα. Υπάρχει ήδη υφιστάμενη μονάδα στο Clayton της Βόρειας Καρολίνας και επίσης κατασκευάζεται εκεί νέο μεγάλο εργοστάσιο Ενεργών Φαρμακευτικών Συστατικών (API).

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2020 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services