Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

Astellas: Συμφωνία με την Pandion στο μέτωπο του διαβήτη τύπου 1

Σε συμφωνία με την Pandion Therapeutics προχωρά η φαρμακευτική επιχείρηση Astellas Pharma με στόχο την έρευνα, ανάπτυξη και εμπορευματοποίηση τοπικά ενεργών ανοσορυθμιστών για αυτοάνοσες ασθένειες του παγκρέατος (διαβήτη τύπου 1, κ.α.).

Η συνεργασία θα επιτρέψει στα συμβαλλόμενα μέρη να «παντρέψουν» τις βιολογικές θεραπευτικές μεθόδους με τη λειτουργική ανοσολογική εμπειρία που διαθέτει η Pandion και η Astellas για ανάπτυξη νέων φαρμάκων κατά των αυτοάνοσων ασθενειών.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Pandion είναι υπεύθυνη για το σχεδιασμό και ανακάλυψη υποψήφιων φαρμάκων με βάση την ιδιόκτητη πλατφόρμα immune effector. Από πλευράς της, η Astellas θα είναι υπεύθυνη για τη διεξαγωγή προκλινικών, κλινικών και δραστηριοτήτων εμπορικής ανάπτυξης στα υποψήφια φάρμακα.

Η Pandion θα λάβει μέχρι και 45 εκατομμύρια δολάρια ως προκαταβολή και πληρωμές που σχετίζονται με την έρευνα και τις προκλινικές δραστηριότητες. Επιπλέον, εφόσον η Astellas αναπτύξει και εμπορευματοποιήσει πολλαπλές θεραπευτικές επιλογές στις παγκρεατικές αυτοάνοσες ασθένειες, η Pandion θα λάβει δυνητικά περισσότερα από 750 εκατ. Δολ. σε μελλοντικές πληρωμές από την Astellas. Η Pandion μπορεί επίσης να λάβει δικαιώματα επί των παγκόσμιων καθαρών πωλήσεων οποιωνδήποτε εμπορικών προϊόντων που αναπτύσσονται μέσω της συνεργασίας.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Astellas» όπως τονίζει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pandion, κ. Rahul Kakkar, MD.

«Η στρατηγική προσέγγιση στον διαβήτη τύπου 1 και οι ικανότητες που διαθέτει στην ανοσολογία, θα επιταχύνει σημαντικά τις ερευνητικές και αναπτυξιακές προσπάθειες».

Στρατηγική περιοχή εστίασης

«Για την Astellas η ανοσολογική διαφοροποίηση ειδικά προς το αντιγόνο (ASIM) αποτελεί μία από τις στρατηγικές περιοχές εστίασης. Ασχολούμαστε με την ανάπτυξη νέων θεραπειών για αυτοάνοσες ασθένειες χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες», όπως σημειώνει ο κ. Naoki Okamura, Διευθύνων Σύμβουλος και Οικονομικός Διευθυντής της Astellas.

«Η τεχνολογία ανοσολογικής διαφοροποίησης του ιστού από την Pandion αναμένεται να αποτελέσει πιθανό τρόπο προσέγγισης επόμενης γενιάς. Θα μπορεί να επεκτείνει ενδεχομένως την εφαρμογή της σε διάφορες άλλες αυτοάνοσες ασθένειες» όπως επισημαίνει ο κ. Okamura. Μάλιστα, υπογραμμίζει ότι «Θα συνεχίσουμε να εστιάζουμε τις προσπάθειες μας στην παροχή νέων θεραπειών. Επιδιώκοντας επιστημονική και τεχνολογική πρόοδο για ασθενείς με ανεπαρκή ιατρική – θεραπευτική κάλυψη».

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2020 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services