Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

Angelini: Εξαγορά της ελβετικής Arvelle έναντι 1 δισ. δολαρίων

Ο ιταλικός όμιλος παροχής υπηρεσιών υγείας Angelini ανακοίνωσε σήμερα ότι θα εξαγοράσει την ελβετική Arvelle Therapeutics αποτιμώντας την βιοφαρμακευτική εταιρεία σε 960 εκατομμύρια δολάρια.

Η συμφωνία αποτελεί τη μεγαλύτερη εξαγορά για τον ιταλικό όμιλο που έχει ιστορία 100 χρόνων και στοχεύει να πρωτοστατήσει μεταξύ των εταιρειών που εστιάζουν στις θεραπείες διαταραχών του κεντρικού νευρικού συστήματος και της ψυχικής υγείας.

Η συμφωνία θα επιτρέψει στην Angelini Pharma, μέρος του ομίλου Angelini, να κατέχει την αποκλειστική άδεια για την διάθεση του φαρμάκου cenobamate της Arvelle κατά της επιληψίας, στην ΕΕ, την Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Angelini ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει 610 εκατ. δολάρια για την Arvelle αρχικά και 350 εκατομμύρια όταν το cenobamante – που αναπτύσσεται από την κορεατική SK Biopharmaceuticals – πετύχει κάποιους στόχους εισοδημάτων.

Η ιταλική εταιρεία σκοπεύει να ξεκινήσει τη διάθεση του φαρμάκου αφού αυτό λάβει την έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, κάτι που αναμένεται να συμβεί φέτος.

Το cenobamate έχει ήδη λάβει έγκριση στις ΗΠΑ.

Ο ιταλικός όμιλος ανακοίνωσε επίσης ότι σχεδιάζει να ανοίξει θυγατρικές στην Γαλλία, την Βρετανία, τις σκανδιναβικές χώρες και την Ελβετία έως το 2022.

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2021 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services