Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

Συνεργασία Bayer στην Τεχνητή Νοημοσύνη

Η γερμανική φαρμακοβιομηχανία Bayer ανακοίνωσε συνεργασία με τη βρετανική εταιρεία Exscientia, με στόχο να επιταχύνει την ανακάλυψη φαρμάκων μικρών μορίων και επίκεντρο τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τον καρκίνο.

Οι εταιρείες ανακοίνωσαν ότι θα χρησιμοποιήσουν την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) για την περαιτέρω ανάπτυξη των υποψηφίων φαρμάκων για τρία από τα προγράμματα της Bayer στον τομέα των καρδιαγγειακών παθήσεων και της ογκολογίας.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Exscientia θα αρχίσει να εργάζεται σε τρία έργα με στόχους που συμφωνήθηκαν μεταξύ των δύο μερών, με δικαίωμα να λάβει μέχρι 240 εκατ. λίρες, συμπεριλαμβανομένων των προκαταβολών και πληρωμών ανάλογα με την ανάπτυξη των φαρμάκων

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, που είναι 3ετούς διάρκειας, η Exscientia θα εφαρμόσει την πλατφόρμα Centaur Chemist AI για την ανεύρεση φαρμάκων, συμπεριλαμβανομένων των αλγορίθμων «εξελικτικής υπολογιστικής» και βαθιάς μάθησης, προκειμένου να ανακαλύψουν και να βελτιστοποιήσουν τα υποψήφια μόρια για νέα φάρμακα.

Η Bayer δήλωσε ότι «προωθεί τον ψηφιακό μετασχηματισμό στην Έρευνα & Ανάπτυξη, καθώς πιστεύουμε ότι οι ψηφιακές τεχνολογίες, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, μπορούν να απλοποιήσουν και να επιταχύνουν την ανακάλυψη και ανάπτυξη νέων φαρμάκων για τους ασθενείς», σύμφωνα με τον Δρ. Joerg Moeller, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Bayer από Τμήμα Φαρμακευτικών Προϊόντων.

H Exscientia έχει κάνει ανάλογες συνεργασίες και με άλλες φαρμακευτικές, όπως η Celgene, Sanofi, GSK και Roche, έχοντας πετύχει συμφωνίες και με μικρότερες βιοτεχνολογικές επιχειρήσεις όπως Evotec, Apeiron και Rallybio. Πέρσι, παρουσιάστηκαν δύο υποψήφια φάρμακα, ένα για τη Sanofi και ένα για την GSK, μετά από συνεργασία μόλις 2 ετών.

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2020 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services