Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

Συμφωνία Biogen και Pfizer για αγορά πιθανής θεραπείας για Alzheimer και Parkinson

Η Biogen Inc ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι συμφώνησε να αγοράσει μια πειραματική θεραπεία πρώιμης φάσης από την Pfizer Inc, η οποία πρόκειται να δοκιμαστεί σε ασθενείς με νόσο Alzheimer και  Parkinson.

Με τη συμφωνία, η Pfizer θα λάβει προκαταβολικά 75 εκατομμύρια δολάρια και θα δικαιούται να λάβει σταδιακά 635 εκατ. δολάρια.

Η Biogen δήλωσε ότι σχεδιάζει να αναπτύξει την αρχικού σταδίου υποψήφια θεραπεία για την αντιμετώπιση του συνδρόμου δύσης ηλίου που σχετίζεται με το Alzheimer  και την λανθάνουσα αναταραχή του ύπνου (ISWRD) για ασθενείς που πάσχουν από νόσο του Parkinson. Η εταιρεία σκοπεύει να ξεκινήσει μια μελέτη το τέταρτο τρίμηνο.

Το σύνδρομο δύσης ηλίου είναι ένα σύμπτωμα που επηρεάζει το 20% ή περισσότερους ασθενείς με Alzheimer που παθαίνουν σύγχυση στη διάρκεια της ημέρας, ενώ η ISWRD είναι μια διαταραχή όπου οι ασθενείς αντιμετωπίζουν αποσπασματικό ύπνο τη νύχτα.

''Αυτό το κεφάλαιο είναι εξαιρετικά συμπληρωματικό προς το υφιστάμενο pipeline πιθανών φαρμάκων θεραπειών στις ασθένειες του Αλτσχάιμερ και του Πάρκινσον", δήλωσε ο επικεφαλής ιατρικός διευθυντής της Biogen Alfred Sandrock Jr.

Η Biogen σταμάτησε την ανάπτυξη του πειραματικού φαρμάκου του Alzheimer, το aducanumab, τον Μάρτιο του περασμένου έτους και στη συνέχεια άλλαξε ρότα τον Οκτώβριο, αναφέροντας ότι σχεδίαζε να υποβάλει αίτηση έγκρισης του σκευάσματος από τις ΗΠΑ στις αρχές του 2020, επικαλούμενη νέα ανάλυση δεδομένων.

Οι εταιρείες αν και έχουν προσπαθήσει έχουν αποτύχει να αναπτύξουν με επιτυχία μια αποτελεσματική θεραπεία για τη νόσο Αλτσχάιμερ. Οι αναλυτές της Wall Street εκτιμούν ότι το aducanumab θα μπορούσε να αποκομίσει ετήσιες πωλήσεις 4 δισ. δολ. μέσα σε λίγα χρόνια από την έγκριση.

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2020 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services