Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

Συμφωνία 5 δις για την Gilead

Η συμφωνία αφορά 10ετή συνεργασία έρευνας και ανάπτυξης, η οποία θα δώσει στην Gilead πρόσβαση σε ένα καινοτόμο χαρτοφυλάκιο νέων ουσιών, συμπεριλαμβανομένων 6 μορίων που βρίσκονται σήμερα σε κλινικές δοκιμές. Ακόμη, θα αποκτήσει επίσης περισσότερα από 20 προκλινικά προγράμματα και μια αποδεδειγμένη πλατφόρμα ανακάλυψης φαρμάκων.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Galapagos θα λάβει προκαταβολή ύψους 3,95 δισ. δολαρίων και επένδυση ύψους 1,1 δισ. δολαρίων από την Gilead, την οποία θα χρησιμοποιήσει για την επέκταση και επιτάχυνση των προγραμμάτων έρευνας και ανάπτυξης. Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η Gilead θα ορίσει δύο μέλη στο διοικητικό συμβούλιο της Galapagos.

Η Gilead θα λάβει άδεια για την ανάπτυξη και εμπορία όλων των τρεχόντων και μελλοντικών προγραμμάτων σε όλες τις χώρες εκτός Ευρώπης. Ανάμεσα στις ουσίες ξεχωρίσει η filgotinib, που αφορά τη ρευματοειδή αρθρίτιδα και άλλες φλεγμονώδεις ασθένειες. Επίσης, η ουσία με την κωδική ονομασία GLPG1690, που αφορά την ιδιοπαθή πνευμονική ίνωση.

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2019 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services