Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

Σημαντική εξαγορά από την Boehringer Ingelheim

Η Boehringer Ingelheim ανακοίνωσε την εξαγορά της AMAL Therapeutics, μιας ελβετικής εταιρείας βιοτεχνολογίας, που εξειδικεύεται στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου.

Ανάμεσα στα άλλα, στο χαρτοφυλάκιο της AMAL ξεχωρίζει το εμβόλιο ATP128, το οποίο επί του παρόντος αναπτύσσεται για τον καρκίνο του παχέος εντέρου σταδίου IV και έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τις πρώτες δοκιμές σε ανθρώπους αυτό το μήνα.

Σύμφωνα με τους όρους της εξαγοράς, η AMAL θα παραμείνει στην πανεπιστημιούπολη της Γενεύης στην Ελβετία και θα λειτουργήσει ως θυγατρική της Boehringer Ingelheim.

«Η απόκτηση της AMAL αποτελεί μέρος της μακροπρόθεσμης στρατηγικής της Boehringer Ingelheim για την ενίσχυση της υπάρχουσας θέσης μας ως πρωτοπόρος καινοτόμων θεραπειών για τον καρκίνο, συμπεριλαμβανομένων των ανοσο-ογκολογικών θεραπειών. Η τεχνογνωσία της AMAL είναι κρίσιμη για τις προσπάθειές μας», δήλωσε ο Michel Pairet, μέλος στο Δ.Σ. της Boehringer.

Με την εξαγορά της AMAL, η Boehringer Ingelheim αποκτά αποκλειστική πρόσβαση στην πλατφόρμα ανοσοποίησης KISIMA της AMAL, που θεωρείται ότι μπορεί να προσφέρει λύση στην αντιμετώπιση μη φλεγμονωδών όγκων, οι οποίοι σήμερα είναι ανθεκτικοί σε πολλές θεραπείες, ακόμη και των λεγόμενων ανοσο-ογκολογικών.

Η απόκτηση της AMAL, μαζί με την απόκτηση της Vira Therapeutics το 2018 και άδεια χρήσης του αντισώματος SIRP-alpha της OSE Immunotherapeutics, ενισχύει σημαντικά την εστίαση της Boehringer Ingelheim στην ανοσο-ογκολογία.

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2020 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services