Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

Εξαπλώνεται η Τεχνητή Νοημοσύνη στην Υγεία

Σχεδόν κατά 90% αυξήθηκε το 2019, σε σύγκριση με πέρσι, ο αριθμός των 500 στελεχών του κλάδου υγείας στις ΗΠΑ, οι οποίοι δήλωσαν ότι οι οργανώσεις τους εφαρμόζουν στρατηγικές Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ).

Το 2018, το 33% των στελεχών είχαν εφαρμόσει μια τέτοια στρατηγική, έναντι 62% φέτος. Αυτό έδειξε έρευνα της εταιρείας Optum, που διεξάγεται κάθε χρόνο, εξετάζοντας τη στάση 500 στελεχών από το χώρο της υγείας απέναντι στην Τεχνητή Νοημοσύνη.

Σύμφωνα με την έρευνα, ο μέσος οργανισμός αναμένεται να επενδύσει 39,7 εκατ. δολάρια στην ΑΙ τα επόμενα 5 χρόνια, ποσό που είναι 7,3 εκατ. δολάρια περισσότερα από ό, τι εκτιμήθηκε πέρυσι.

Πολλοί από τους ερωτηθέντες προέβλεψαν επίσης βραχυπρόθεσμη απόδοση επένδυσης (ROI). Το 50% των στελεχών της υγειονομικής περίθαλψης δήλωσαν ότι αναμένουν να δουν την απόδοση της επένδυσης (ROI) στις εφαρμογές τους σε 3 χρόνια, σε σύγκριση με το 31% το 2018. Αυτό περιλαμβάνει το 55% των νοσοκομείων και το 52% των ασφαλιστικών εταιρειών υγείας.

Τα στελέχη έδειξαν σαφή προτίμηση για διοικητικές εφαρμογές πέρα ​​από την κλινική εφαρμογή της AI. Από τις κορυφαίες εφαρμογές της έρευνας, 4 από τις 5 ήταν διοικητικές και το 50% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι οι οργανώσεις τους θα επενδύσουν πρώτα στην αυτοματοποίηση επιχειρηματικών διαδικασιών, όπως διοικητικές εργασίες ή εξυπηρέτηση πελατών.

Περισσότερο από το ένα τρίτο των οργανισμών (36%) θα επενδύσουν σε κλινικές εφαρμογές, όπως οι φαρμακευτικές θεραπείες, και το ίδιο ποσοστό θα επενδύσει στην επιτάχυνση της έρευνας για νέες θεραπευτικές ή κλινικές ανακαλύψεις, σύμφωνα με την έκθεση.

Πολλά από τα στελέχη της υγειονομικής περίθαλψης δήλωσαν ότι ελπίζουν να χρησιμοποιήσουν την AI για την επίλυση επιχειρησιακών προκλήσεων, όπως η αυτοματοποίηση των προηγούμενων εγκρίσεων (51%), η διαχείριση ηλεκτρονικών αρχείων υγείας (45%) και η επιλογή κατάλληλων επιλογών περίθαλψης (38%).

Περίπου οι μισοί από τους ερωτηθέντες αναμένουν ότι η AI θα δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες εργασίας. Τα περισσότερα στελέχη συμφώνησαν ότι η πρόσληψη ατόμων με εμπειρία στην τεχνολογία AI αποτελεί προτεραιότητα για την οργάνωσή τους. Υπήρξε επίσης ευρεία συμφωνία ότι μέχρι το 50% των νέων ρόλων για τους υπαλλήλους θα απαιτήσει εμπειρία που εργάζεται με την AI και ότι οι υπάλληλοί τους δεν εκπαιδεύονται αρκετά γρήγορα σε αυτόν τον τομέα.

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2019 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services