Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

Ορισμένες φαρμακοβιομηχανίες μπορεί να αντισταθμίζουν τα ίχνη άνθρακα, αλλά λίγες χρησιμοποιούν ενεργά πράσινες εναλλακτικές λύσεις για να φτιάξουν τα φάρμακά τους. Το Ίδρυμα Novo Nordisk στοχεύει να αλλάξει στρατηγική με μια επένδυση στην έρευνα αειφορίας που θα μπορούσε να ενισχύσει την πράσινη ανάπτυξη στη Δανία και πέραν αυτής.

Για τη ΒΙΑΝΕΞ, κορυφαία ελληνική φαρμακοβιομηχανία, του ομίλου επιχειρήσεων Δημ. Γιαννακόπουλου,  το πολυτιμότερο κεφάλαιό της είναι οι άνθρωποί της. Επενδύει συνεχώς στο ανθρώπινο δυναμικό της, ανεξαρτήτως της οικονομικής συγκυρίας, στηρίζοντας τις θέσεις εργασίας στη χώρα μας.

Η Sanofi παρουσίασε σήμερα αναλυτικά σχέδια που αφορούν στην απόφαση της εταιρείας να προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις στη Γαλλία, με στόχο να αυξήσει τις ικανότητές της στην έρευνα και παραγωγή εμβολίων και να συμβάλει στην αντιμετώπιση μελλοντικών πανδημικών κινδύνων. Στο πλαίσιο της εταιρικής της στρατηγικής που παρουσιάστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, η Sanofi θα επενδύσει €610 εκατομμύρια για τη δημιουργία νέων παραγωγικών εγκαταστάσεων και ενός ερευνητικού κέντρου στη Γαλλία που θα εστιάζουν στα εμβόλια.

Η Pfizer Ελλάς, απέσπασε το Πλατινένιο Βραβείο (Platinum Award) για τις επιδόσεις της στην εφαρμογή υπεύθυνων εταιρικών πρακτικών το διάστημα 2018-2019, βάσει του Εθνικού Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης (CR Index). Παράλληλα, έλαβε τιμητικό έπαινο από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης για το εργασιακό της περιβάλλον (Κατηγορία WorkPlace).

Mετά από σκληρό παζάρι, με στόχο την επίτευξη όσο το δυνατόν μεγαλύτερων εκπτώσεων, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης και των ενδιαφερόμενων παικτών από το χώρο του φαρμάκου σε δύο βασικές θεραπευτικές κατηγορίες και συγκεκριμένα στις ρευματικές παθήσεις με το Adalimumab και στις ερυθροποιητίνες έλαβαν τέλος. Εκτός απροόπτου λένε οι πληροφορίες μας, οι εταιρείες έχουν ενημερωθεί ότι αύριο υπογράφονται οι συμβάσεις, οι οποίες θα είναι διετής.

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2020 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services