Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

Με βάση τη στρατηγική απόφαση της Bristol Myers Squibb (BMS) να σταματήσει τις παγκόσμιες εμπορικές της δραστηριότητες στον τομέα των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ),  το γνωστό αντιπυρετικό – αναλγητικό Depon δεν ανήκει πλέον στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας.

Η κορυφαία ελληνική φαρμακοβιομηχανία  ELPEN το επόμενο διάστημα  θα προχωρήσει στην  υλοποίηση ενός νέου επενδυτικού προγράμματος, ύψους 50 εκ. ευρώ, με στόχο την έρευνα, την ανάπτυξη και την παραγωγή νέων φαρμάκων υψηλής ποιότητας και προστιθέμενης αξίας.

Με το πρόγραμμα τρισδιάστατης τομοσύνθεσης, ProFound AI™ που βρίσκεται πλέον στο Τμήμα Απεικόνισης Μαστού ΜΗΤΕΡΑ, καθίσταται ικανή η ανίχνευση κάθε μικρής αλλοίωσης του μαστού αναλύοντας κάθε μία τομή της τρισδιάστατης τομοσύνθεσης χωριστά

Υποδηλώνοντας την αυξανόμενη σημασία της γονιδιακής θεραπείας στην εταιρική στρατηγική του πολυεθνικού ομίλου. Με βάση την επιτυχία του onasemnogene abeparvovec, η Novartis Gene Therapies θα είναι υπεύθυνη για την έρευνα, ανάπτυξη, παρασκευή και εμπορευματοποίηση του επόμενου κύματος καινοτόμων γονιδιακών θεραπειών που βασίζονται σε AAV. Η Novartis Gene Therapies θα παρέχει επίσης παρασκευαστική υποστήριξη για εργασίες γονιδιακής θεραπείας που διεξάγονται από άλλες μονάδες Novartis. Ο Dave Lennon, πρόεδρος της AveXis, αναλαμβάνει τα ηνία της Novartis Gene Therapies και θα αναφέρεται στον Vas  Narasimhan, CEO της  Novartis.

Η γερμανική εταιρεία BioNTech, που αναπτύσσει εμβόλιο για τον ιό SARS-CoV-2 μαζί με την αμερικανική Pfizer, αγόρασε ένα εργοστάσιο εμβολίων από την Novartis. Βρίσκεται στην πόλη Marburg της Γερμανίας και είναι σε θέση να λειτουργήσει πλήρως το πρώτο εξάμηνο του 2021, παράγοντας 750 εκατ. δόσεις εμβολίου σε ετήσια βάση.

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2020 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services