Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

Η Διϋπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων που συνεδρίασε στις 30 Δεκεμβρίου 2020, υπό την προεδρία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, ενέκρινε ομόφωνα τη στρατηγική επένδυση της ELPEN, προϋπολογισμού 51 εκατομμυρίων ευρώ.

Σε συμφωνία προχώρησε η Sanofi για την εξαγορά της Kymabπροσθέτοντας στη γραμμή παραγωγής της το KY1005, ένα ανθρώπινο μονοκλωνικό αντίσωμα που στοχεύει τον βασικό ρυθμιστή του ανοσοποιητικού OX40L.

Επιβεβαιώνοντας την επιλογή του να τοποθετεί σε πρωταρχική αξία τη βιώσιμη ανάπτυξη το ΥΓΕΙΑ αποτελεί μέρος της ηγετικής ομάδας των 25 «Most Sustainable Companies in Greece 2020», όπως αυτή αναδείχθηκε τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, σε διαδικτυακή εκδήλωση από τον οργανισμό Quality Net Foundation (QNF).

Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στη διεθνή αγορά φαρμάκων ξέρουν ότι τα τελευταία χρόνια η γερμανική φαρμακοβιομηχανία Bayer είχε προβλήματα, τα οποία συνδέονται άμεσα με το κάζο από την εξαγορά της Monsanto. Τώρα η εταιρεία επιχειρεί μία δυναμική επανεκκίνηση, αξιοποιώντας τις εξαγορές νέων, βιοτεχνολογικών εταιρειών.

Ο ιταλικός όμιλος παροχής υπηρεσιών υγείας Angelini ανακοίνωσε σήμερα ότι θα εξαγοράσει την ελβετική Arvelle Therapeutics αποτιμώντας την βιοφαρμακευτική εταιρεία σε 960 εκατομμύρια δολάρια.

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2021 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services