Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

On line πρόγραμμα εντοπίζει την κληρονομικότητα του καρκίνου

Μια καινοτόμα επιχείρηση, η InheRET Inc. που ανήκει στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν σχεδίασε ένα online πρόγραμμα που εντοπίζει άτομα που κινδυνεύουν να εκδηλώσουν κάποιον κληρονομικής μορφής καρκίνο, χωρίς καν να χρειάζεται η φυσική επίσκεψη του ασθενή στον γιατρό.

Ο σχεδιασμός του προγράμματος ξεκίνησε μετά τη διαπίστωση ότι πάνω από το 90% των Αμερικανών που κινδυνεύουν από οικογενείς καρκίνους παραμένουν αδιάγνωστοι μέχρι την ώρα της πραγματικής διάγνωσης. Για κάποιες μάλιστα από τις συγκεκριμένες μορφές καρκίνου, όπως του παχέος εντέρου, του πρωκτού, του μαστού και των ωοθηκών, τα υψηλού κινδύνου άτομα μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο να νοσήσουν έως και κατά 95% αν εντοπιστούν πριν την απαρχή της νόσου.

Η εφαρμογή (app) της InheRET Inc. δοκιμάστηκε σε πιλοτική μελέτη που έλαβαν μέρος σχεδόν 500 ασθενείς, οι οποίοι είχαν συμπληρώσει ένα πλήρες ιατρικό ιστορικό. Το πρόγραμμα τώρα είναι διαθέσιμο και στο ευρύ κοινό αλλά και σε επαγγελματίες υγείας, αρκεί να έχει προηγηθεί εγγραφή στο σύστημα.

Οι χρήστες του app λαμβάνουν αναφορές/ειδοποιητήρια που δείχνουν αν πρέπει ή όχι να επισκεφθούν γενετιστή λόγω του οικογενειακού ιστορικού καρκίνου αλλά και της κατάστασης της υγείας τους. Μάλιστα τα ειδοποιητήρια ο χρήστης μπορεί να τα αποθηκεύσει και να τα επικαιροποιεί, να τα κρατά για τον εαυτό του ή να τα κοινοποιεί σε μέλη της οικογένειας του ή επαγγελματίες υγείας.

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2020 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services