Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

AveXis: Έλαβε έγκριση, υπό όρους από την ΕΕ, για τη θεραπεία της σε βρέφη με Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία

Με βάρος έως 21 κιλά σύμφωνα με την εγκεκριμένη δοσολογία.

Η AveXis του Ομίλου Novartis, ανακοίνωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χορήγησε υπό όρους έγκριση για την onasemnogene abeparvovec-xioi, τη θεραπεία ασθενών με Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία (SΜΑ). Η έγκριση καλύπτει βρέφη και μικρά παιδιά με βάρος έως 21 κιλά σύμφωνα με την εγκεκριμένη δοσολογία.

Στην Ευρώπη, κάθε χρόνο, γεννιούνται περίπου 550-600 βρέφη με SMA, μια σπάνια, γενετική νευρομυϊκή ασθένεια που προκαλείται από την έλλειψη του λειτουργικού γονιδίου SMN1, και η οποία έχει ως αποτέλεσμα την ταχεία και μη αναστρέψιμη απώλεια των κινητικών νευρώνων που επηρεάζουν τις μυϊκές λειτουργίες. Η onasemnogene abeparvovec-xioi είναι μία εφάπαξ γονιδιακή θεραπεία που σχεδιάστηκε για να αντιμετωπίσει τη γενετική αιτία της νόσου, αντικαθιστώντας τη λειτουργία του γονιδίου SMN1 που λείπει ή δεν λειτουργεί.

Χορηγείται μέσω μιας εφάπαξ ενδοφλέβιας έγχυσης, παρέχοντας ένα νέο, λειτουργικό αντίγραφο του γονιδίου SMN1 στα κύτταρα του ασθενούς, αναστέλλοντας την πρόοδο της νόσου.

Σύμφωνα με τον Dave Lennon, πρόεδρο της AveXis έχει υπάρξει συνάντηση με περισσότερους από 100 ενδιαφερόμενους οργανισμούς στην Ευρώπη για να συζητηθεί το πρόγραμμα πρόσβασης στη θεραπεία «Από την Πρώτη Ημέρα».

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2020 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services