Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

Η Merck, ανακοίνωσε την ανάπτυξη της εφαρμογής my fertility (my fertility app) με ιατρική και εκπαιδευτική χρησιμότητα για την καθημερινή πρακτική των επαγγελματιών υγείας στο χώρο της Γονιμότητας.

Τα νέα δεδομένα για την Πολλαπλή Σκλήρυνση καθώς και το προφίλ του ocrelizumab στην κλινική πράξη, της μοναδικής θεραπείας για την Πρωτοπαθώς Προϊούσα Πολλαπλή Σκλήρυνση (ΠΠΠΣ) συζητήθηκαν στο πλαίσιο του 6ο Πανελλήνιου Συνέδριο της Ελληνικής Ακαδημίας Νευροανασολογιας (ΕΛΛΑΝΑ) που πραγματοποιήθηκε 12 με 15 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Στην έγκριση του σκευάσματος Rinvoq (upadacitinib), της φαρμακευτικής επιχείρησης AbbVie προχώρησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως θεραπεία ενήλικων ασθενών με μέτρια έως σοβαρή ενεργό ρευματοειδή αρθρίτιδα, που έχουν δεν ανταποκριθεί επαρκώς στις σημερινές θεραπείες.

Αναθεωρήθηκαν πρόσφατα οι άδειες κυκλοφορίας των εγκεκριμένων θεραπευτικών αγωγών με Ιντερφερόνη Βήτα, μεταξύ των οποίων η υποδόρια χορηγούμενη Πεγκυλιωμένη Ιντερφερόνη (peginterferon beta-1a) και η ενδομυϊκά χορηγούμενη Ιντερφερόνη Βήτα-1α (interferon beta-1a) της Biogen, αναφορικά με την κύηση και το θηλασμό.

Τη δημιουργία Κέντρου Αριστείας για "τον σχεδιασμό και ανακάλυψη φαρμάκων" (Drug Design and Discovery), αποφάσισε η σύγκλητος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας (ΕΚΠΑ).

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2021 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services