Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

Το πρώτο βιολογικό φάρμακο για το άσθμα

Μετά τις ΗΠΑ, εγκρίθηκε και στην Ε.Ε. το πρώτο βιολογικό φάρμακο για το αλλεργικό άσθμα. Ονομάζεται Dupixent και αφορά ασθενείς ηλικίας 12 ετών και άνω με με μέτριο έως σοβαρό άσθμα.

Η έγκριση βασίστηκε στις κλινικές μελέτες, που έδειξαν ότι το Dupixent μείωσε τις σοβαρές παροξύνσεις και τη χρήση κορτικοστεροειδών φαρμάκων, βελτίωσε την ποιότητα ζωής και έδειξε στατιστικά και κλινικά σημαντική βελτίωση στη λειτουργία των πνευμόνων.

Το φάρμακο περέχει ένα μονοκλωνικό αντίσωμα, το dupilumab που αναστέλλει την ιντερλευκίνη-4 (IL-4) και την ιντερλευκίνη-13 (IL-13), δύο βασικές πρωτεΐνες, που συμβάλλουν στη φλεγμονή, που μπορεί να υποκρύπτεται στους ασθενείς, που πάσχουν από μέτριο έως σοβαρό άσθμα.

Το Dupixent διατίθεται σε μια προγεμισμένη σύριγγα και προορίζεται για ένεση κάτω από το δέρμα (υποδόρια ένεση) υπό την καθοδήγηση ενός επαγγελματία υγείας. Μπορεί να χορηγηθεί σε κλινική, αλλά και στο σπίτι μετά από καθοδήγηση και εκπαίδευση του ασθενή.

Η θεραπεία έχει αναπτυχθεί από τις εταιρείες Regeneron και Sanofi, οι οποίες τη δοκιμάζουν για διάφορα νοσήματα, από αλλεργία στο γρασίδι ​​και στα φιστίκια, ενώ μελετάται δοκιμή μέχρι και για τη χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια.

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2019 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services