Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

Θετικά νέα για τους ασθενείς με νόσο Chron

Η Janssen ανακοίνωσε θετικά αποτελέσματα μίας νέας μελέτης για το φάρμακο Stelara (ustekinumab) σε ασθενείς με νόσο του Chron.

Ειδικότερα, τα ενδιάμεσα δεδομένα από τη μελέτη STARDUST έδειξαν ότι την 16η εβδομάδα θεραπείας με Stelara, το 79% των ασθενών με μέτρια έως σοβαρή ενεργό νόσο του Crohn (CD) πέτυχε κλινική ανταπόκριση και το 67% ήταν σε κλινική ύφεση.

Οι συμμετέχοντες στη μελέτη έλαβαν ενδοφλέβια δόση του φαρμάκου (περίπου 6 mg ανά κιλό σωματικού βάρους), ακολουθούμενη από μια δόση 90 mg υποδόριας δόσης και η εταιρεία υποστηρίζει ότι η απόκριση στη θεραπεία ξεκίνησε από την τέταρτη εβδομάδα θεραπείας.

Τον περασμένο μήνα, το National Institute for Health and Care Excellence (NICE) στη Βρετανία κυκλοφόρησε οδηγίες για την ασθένεια χωρίς να συνιστά το Stelara για μέτρια έως σοβαρή ενεργό ελκώδη κολίτιδα σε ενήλικες.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για νέες, μη χειρουργικές επιλογές θεραπείας, επειδή πολλοί άνθρωποι έχουν ανεπαρκή ανταπόκριση στις τρέχουσες θεραπείες ή οι υπάρχουσες θεραπείες σταματούν να αποδίδουν, το NICE υποστηρίζει ότι υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα σχετικά με τις εκτιμήσεις κόστους-αποτελεσματικότητας για το φάρμακο.

Εάν εγκριθεί, το Stelara θα χρησιμοποιηθεί όταν η συμβατική θεραπεία ή ένας βιολογικός παράγοντας δεν μπορεί να γίνει ανεκτός ή η ασθένεια έχει χάσει την ανταπόκρισή της στη θεραπεία.

Τα ετήσια έξοδα θεραπείας είναι 14.482 λίρες τον πρώτο χρόνο και 9.304 ετησίως λίρες για τη θεραπεία συντήρησης, αλλά η εταιρεία έχει κάνει μια εμπιστευτική συμφωνία με τη μονάδα Commercial Medicines Unit. Ωστόσο, το NICE ήδη συνιστά άλλες θεραπευτικές επιλογές, όταν η συμβατική θεραπεία ή ένας βιολογικός παράγοντας δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά ή δεν αποδίδουν.

Η νόσος του Crohn είναι χρόνια ασθένεια που προκαλεί φλεγμονή και εξέλκωση του πεπτικού συστήματος. Η νόσος εμφανίζεται συχνότερα σε νέους ενήλικες, εφήβους και παιδιά. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν επείγουσα διάρροια, αιμορραγία από το ορθό, κοιλιακό άλγος, βαθιά κόπωση και απώλεια βάρους.

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2020 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services