Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

Ένα πρωτοποριακό ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης των κινητών ομάδων του ΕΟΔΥ παρουσιάστηκε σήμερα. Η εφαρμογή του συστήματος μειώνει κατά 90% το χρόνο ελέγχου των τουριστών στα σύνορα.

Τα προβιοτικά, είτε λαμβάνονται μόνα τους είτε σε συνδυασμό με πρεβιοτικά, μπορούν να βοηθήσουν στον μετριασμό της κατάθλιψης, σύμφωνα με μία νέα επιστημονική μελέτη που αξιολόγησε όλα τα έως τώρα επιστημονικά δεδομένα. Από την άλλη, η θετική επίπτωσή τους στο άγχος δεν είναι εξίσου σαφής.

Το φάρμακο λέγεται luspatercept και μειώνει την ανάγκη για μεταγγίσεις αίματος. Ταυτοχρόνως μειώνει τις επιπτώσεις που έχει στον οργανισμό η χρόνια σοβαρή αναιμία που προκαλούν η β-θαλασσαιμία και τα μυελοδυσπλαστικά σύνδρομα.

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει άλματα στη θεραπευτική της πολλαπλής σκλήρυνσης (ΠΣ), με τη φαρμακευτική φαρέτρα των σύγχρονων νευρολόγων να περιλαμβάνει πάνω από 14 παράγοντες για την αντιμετώπιση της νόσου, καθένας από τους οποίους έχει διαφορετικά πλεονεκτήματα, αποτελεσματικότητα, παρενέργειες και ιδιαιτερότητες στη χορήγηση.

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2020 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services