Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

Η ανακάλυψη ενός αισθητήρα του εγκεφάλου που ελέγχει τη ροή του αίματος μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία νέων θεραπειών για την υψηλή αρτηριακή πίεση και την άνοια, αλλά και για άλλες σοβαρές παθήσεις υποστηρίζουν οι επιστήμονες σε νέα μελέτη τους

Αισθάνεστε υπερβολικά κουρασμένοι, χωρίς ενέργεια, απογοητευμένοι και ευερέθιστοι; Μπορεί να έχετε υπερκόπωση (burnout), ένα σύνδρομο που σχετίζεται με μια δυνητικά θανατηφόρα διαταραχή του καρδιακού ρυθμού. Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας μελέτης που δημοσιεύθηκε στο European Journal of Preventive Cardiology.

Eρευνητές στην Ελβετία ανέπτυξαν ένα μηχάνημα που διατηρεί το ανθρώπινο ήπαρ έξω από το σώμα για μία ολόκληρη εβδομάδα και επιπλέον βελτιώνει την κατάσταση της υγείας του. Το επίτευγμα μπορεί να αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των διαθέσιμων οργάνων για μεταμόσχευση, σώζοντας τις ζωές πολλών ασθενών με σοβαρές παθήσεις του ήπατος ή με καρκίνο.

Έναν νέο πολύ πιο σύντομο και λιγότερο δαπανηρό δρόμο στη θεραπεία των καρκινοπαθών με ακτινοβολίες ανοίγει η πρωτοποριακή έρευνα επιστημόνων στις ΗΠΑ, με επικεφαλής ογκολόγο ελληνικής καταγωγής.

Έναν νέο μοριακό «διακόπτη» που έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιεί μια ουσία στα πειραματόζωα και να επιδιορθώνει βλάβες στο νευρικό σύστημα ανακάλυψαν ερευνητές της Mayo Clinic, ανοίγοντας τον δρόμο για την αντιμετώπιση μιας σειράς ασθενειών που συνδέονται με αλλοιώσει στο νευρικό σύστημα, όπως η Σκλήρυνση κατά Πλάκας (MS).

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2020 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services