Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

Τι είναι το νέο φάρμακο από την Κίνα που προανήγγειλε ο Τσιόδρας - Στις ΗΠΑ έγινε στους πέντε πρώτους ασθενείς χορήγηση ανοσοθεραπείας - Σε 200 ασθενείς στην Αυστρία, στη Γερμανία και τη Δανία αναμένεται να ξεκινήσει η κλινική δοκιμή του πειραματικού φαρμάκου APN01

Θετική γνωμοδότηση διασφάλισε η AveXis, εταιρεία του Ομίλου Novartis, από την Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) για την onasemnogene abeparvovec-xioi που αφορά τη θεραπεία ασθενών με Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία (SΜΑ).

Μία νέα μελέτη ερευνητών του Cumming School of Medicine (CSM) στο University of Calgary έδειξε πως η βιταμίνη νιασίνη, γνωστή ως Β3, σε συνδυασμό με την χημειοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει τα κύτταρα του ανοσοποιητικού να επιτεθούν στο γλοιοβλάστωμα, ένα είδος καρκίνου του εγκεφάλου.

Ένα πειραματικό φάρμακο, που έχει δοκιμαστεί σε καρκίνο και AIDS, κατάφερε να οδηγήσει σε αποσωλήνωση ασθενείς με COVID-19 στις ΗΠΑ. Μάλιστα, οι δημιουργοί του εκτιμούν ότι θα μπορούσε να εγκριθεί για χρήση μέσα σε 4 εβδομάδες!

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2020 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services