Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

Καλπάζει η νοσοκομειακή δαπάνη για φάρμακα με αποτέλεσμα ολόκληρη η φαρμακευτική αγορά να εκφράζει έντονη ανησυχία για τις υπερβάσεις που θα καταγραφούν στη διάρκεια της φετινής χρονιάς.

Η Roche Hellas αποδεικνύει έμπρακτα τη στήριξή της σε άτομα με αναπηρία και νέους αποφοίτους, συμμετέχοντας σε πρωτοποριακές πρωτοβουλίες για την προσφορά ευκαιριών επαγγελματικής εξέλιξης κοινωνικών ομάδων που αντιμετωπίζουν προκλήσεις σε θέματα Απασχόλησης.

Μια απλή εξέταση αίματος θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανίχνευση υποτροπής του καρκίνου του μαστού μέχρι 2 χρόνια νωρίτερα, σε σχέση με σήμερα.
Η έρευνα έγινε από το Imperial College London και το Πανεπιστήμιο του Leicester χρηματοδοτήθηκε από την Cancer Research UK.

Μια νέα μελέτη η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «JAMA Neurology», επιβεβαιώνει ότι μια απλή εξέταση αίματος μπορεί να αποκαλύψει εάν υπάρχει επιταχυνόμενη βλάβη των νευρικών κυττάρων στον εγκέφαλο

Δραματική μείωση πάνω από 60% της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης, με άμεσο αντίκτυπο στους πολίτες της χώρας είχαν τα χρόνια της κρίσης.
Εξαιτίας του κλειστού προϋπολογισμού, η Ελλάδα επί πενταετία διατηρεί τη χαμηλότερη δημόσια κατά κεφαλήν φαρμακευτική δαπάνη,188 ευρώ, έναντι 246 ευρώ στις χώρες του Ευρωπαϊκού νότου 303 ευρώ στις 23 χώρες της ΕΕ που διαθέτουν σχετικά στοιχεία.

Τις ελλείψεις σε φάρμακα και αναλώσιμα για το Σακχαρώδη Διαβήτη επιχειρεί να εντοπίσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ), στο πλαίσιο συνεργασίας με τον ΕΟΦ.

Τα κράτη-μέλη ενώνουν τις προσπάθειες τους υιοθετώντας ένα κοινό σύνθημα “Ας προστατευθούμε όλοι μαζί. Τα εμβόλια σώζουν ζωές” (#Vaccines work), με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας σχετικά με τη σπουδαιότητα και τα οφέλη των εμβολίων, ως ζωτικής σημασίας για την πρόληψη των ασθενειών και την προστασία της ζωής των ανθρώπων όλων των ηλικιών, ως ατομικό δικαίωμα και ευθύνη.

Ενημερωτική εκδήλωση για το ευρύ κοινό με θέμα «Η επίπτωση των Ρευματικών και Μυοσκελετικών Νοσημάτων στην Ελληνική Κοινωνία» διοργανώνουν η Ρευματολογική Κλινική του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών (ΝΝΑ) με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛΕΑΝΑ), το Σάββατο 11 Μαΐου στις 10:00.

Την αδυναμία της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ να μειώσει τις υποχρεωτικές επιστροφές των παρόχων του, λόγω του γεγονότος ότι η συγκεκριμένη αρμοδιότητα αφορά την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, διαπίστωσαν 15 εκπρόσωποι φορέων που παρέχουν υπηρεσίες υγείας στον Οργανισμό.

«Εξαιρετική» ή «καλή» παραμένει η φήμη των φαρμακευτικών επιχειρήσεων και το 2018 σύμφωνα με το 41% των συλλόγων ασθενών στην έρευνα κοινής γνώμης PatientView, με το 53% των ομάδων να αξιολογούν ως «άριστη» ή «καλή» την παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας της φαρμακοβιομηχανίας. «Πρωταγωνιστές» στο Top-3 των επιχειρήσεων φιγουράρει η GlaxoSmithKline -μέσω της ViiV Healthcare-, η Gilead Sciences και η φαρμακευτική επιχείρηση Janssen.

Το emicizumab, μία νέα θεραπεία με πολλαπλά δοσολογικά σχήματα, για ενήλικες και παιδιά με σοβαρή αιμορροφιλία τύπου Α χωρίς αναστολείς του παράγοντα VIII  έλαβε έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως θεραπεία προφύλαξης ρουτίνας από τα αιμορραγικά επεισόδια. Αποτελεί την πρώτη θεραπεία νέας γενιάς, για άτομα με σοβαρή αιμορροφιλία τύπου Α  χωρίς αναστολείς, εδώ και 20 σχεδόν χρόνια.

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2019 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services