Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

Σε τρία νοσοκομεία ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή της σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ), είπε σήμερα μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Το τι είναι τα φάρμακα και πως πρέπει να γίνεται η σωστή χρήση αυτών, θα διδαχθούν οι μαθητές στα ελληνικά σχολεία, σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα συνεργασίας του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) με το υπουργείο Παιδείας.

Η Novartis ανακοίνωσε μία πρωτοποριακή συνεργασία με το βρετανικό ΕΣΥ (NHS) για την ανάπτυξη και αποζημίωση μίας νέας φαρμακευτικής θεραπείας για την αντιμετώπιση καρδιαγγειακών παθήσεων. Η παγκοσμίως πρώτη συνεργασία αυτού του είδους θα μπορούσε να σώσει μέχρι και 30.000 ζωές κατά την επόμενη δεκαετία.

Η Biogen Inc ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι συμφώνησε να αγοράσει μια πειραματική θεραπεία πρώιμης φάσης από την Pfizer Inc, η οποία πρόκειται να δοκιμαστεί σε ασθενείς με νόσο Alzheimer και  Parkinson.

Η ανακάλυψη ενός αισθητήρα του εγκεφάλου που ελέγχει τη ροή του αίματος μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία νέων θεραπειών για την υψηλή αρτηριακή πίεση και την άνοια, αλλά και για άλλες σοβαρές παθήσεις υποστηρίζουν οι επιστήμονες σε νέα μελέτη τους

Εγκρίθηκε χτες, 14 Ιανουαρίου, από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, με τη στήριξη της ΝΔ και της Ελληνικής Λύσης (κατά της πρότασης τοποθετήθηκε το Μέρα25, ουδέτερη ήταν η στάση των άλλων κομμάτων) ο διορισμός του προτεινόμενου από τον υπουργό Υγείας, για τη θέση του Προέδρου του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), Αθανασίου Θεοχάρη. 

Η γερμανική φαρμακοβιομηχανία Bayer ανακοίνωσε συνεργασία με τη βρετανική εταιρεία Exscientia, με στόχο να επιταχύνει την ανακάλυψη φαρμάκων μικρών μορίων και επίκεντρο τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τον καρκίνο.

Αισθάνεστε υπερβολικά κουρασμένοι, χωρίς ενέργεια, απογοητευμένοι και ευερέθιστοι; Μπορεί να έχετε υπερκόπωση (burnout), ένα σύνδρομο που σχετίζεται με μια δυνητικά θανατηφόρα διαταραχή του καρδιακού ρυθμού. Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας μελέτης που δημοσιεύθηκε στο European Journal of Preventive Cardiology.

Η ΧΑΡΑΜΗ Α.Ε. διοργανώνει για 11η συνεχόμενη χρονιά τη Health Expo Athens, πανελλαδική συνεδριακή και εκθεσιακή εκδήλωση στον χώρο της Υγείας, με ελεύθερη είσοδο, στις 8 - 9 Φεβρουαρίου 2020, στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών.

Επίσκεψη στην Πάτρα πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Ο κ. Κικίλιας επισκέφθηκε διαδοχικά την 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, το Καραμανδάνειο – Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών, το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» και το Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα Πατρών.

Σοβαρές αδυναμίες στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση κρίσιμων εφαρμογών στην ηλεκτρονική υγεία αναδεικνύει ο Ελληνικός Σύνδεσμος Πληροφορικής Υγείας (ΕΣΠΥ) με επιστολή του προς την Διευθύνουσα Σύμβουλο της ΗΔΙΚΑ κα Νίκη Τσούμα.

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2020 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services