Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

Rapid test για τον HIV από το Δήμο Αθηναίων

Η προληπτική υπηρεσία rapid test εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία εδώ και 10 μήνες στο Πολυδύναμο Δημοτικό Ιατρείο της οδού Χανίων: το σημείο αναφοράς της γειτονιάς της Κυψέλης για την παροχή ιατρικών και κοινωνικών υπηρεσιών με τρόπο αποκεντρωμένο και ολιστικό.

Πρόκειται για μια ανώνυμη και δωρεάν εξέταση για τη διάγνωση του ιού HIV, η οποία διαρκεί ένα μόλις λεπτό και διεξάγεται από εξειδικευμένο προσωπικό του Ινστιτούτου Κοινωνικής Προληπτικής Ιατρικής (ΙΚΠΙ). Η εξέταση προσφέρεται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη 10:00-15:00, χωρίς ραντεβού, ενώ σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, γίνεται άμεση παραπομπή σε εξειδικευμένη ιατρική κρατική δομή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που το «rapid test», η καινοτόμος μέθοδος διάγνωσης του HIV, πραγματοποιείται σε μια δημόσια κοινωνική δομή.

Η προληπτική αυτή υπηρεσία που σώζει ζωές, παρέχεται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Αθηναίων με το AHF (AIDS Healthcare Foundation), το μεγαλύτερο διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό που παρέχει σε παγκόσμιο επίπεδο υπηρεσίες πρόληψης του HIV, διάγνωσης του ιού και ιατρικής φροντίδας σε ασθενείς.

Στην ίδια συνεργασία εντάσσεται, επίσης, η δωρεάν διανομή προφυλακτικών και ενημερωτικών φυλλαδίων (ήδη έχουν διανεμηθεί 30.000) και η καμπάνια ενημέρωσης που ξεκίνησε πρόσφατα, με την ευγενική χορηγία της Σταθερές Συγκοινωνίες ΑΕ (ΣΤΑΣΥ), στις οθόνες των αθηναϊκών μέσων μαζικής μεταφοράς (Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ).

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2020 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services