Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

Πρόγραμμα mentoring και αλληλεγγύης μεταξύ των μαμάδων

Ο Σύλλογος Φίλων της Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Αρεταίειου Νοσοκομείου υλοποιεί ένα καινοτόμο πρόγραμμα mentoring σε μαμάδες που έχουν μόλις γεννήσει.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της δράσης «Δίπλα στη Γυναίκα που θηλάζει».

Ο Σύλλογος βρίσκεται στο πλευρό των νέων μαμάδων, προσφέροντας δικτύωση με μέντορες μητέρες, που έχουν περάσει πρόσφατα από το ίδιο στάδιο και είναι έτοιμες να μοιραστούν την πρακτική γνώση και την εμπειρία που απέκτησαν.

Οι ιδιαίτερες συνθήκες των περιοριστικών μέτρων στερούν από πολλές θηλάζουσες γυναίκες το απαραίτητο υποστηρικτικό περιβάλλον στο σπίτι τους δηλαδή γονείς, φίλες ή μαίες. Στόχος είναι να καλύψει το κενό ο Σύλλογος Φίλων με το πρόγραμμα mentoring «Teaching Moms».

Αναφερόμενη στο εγχείρημα επισημαίνει η πρόεδρος του Συλλόγου, ιατρός,  Πόπη Καλαϊτζή «δεν πρόκειται για ένα πρόγραμμα παροχής εξειδικευμένων συμβούλων, αλλά υποστήριξης από μητέρα σε μητέρα και αυτοβοήθειας. Θέλουμε οι νέες μητέρες να μην αισθάνονται μόνες σε μια ιδιαίτερα απαιτητική περίοδο για τις ίδιες και τα βρέφη τους. Το «Teaching Moms» είναι στην πραγματικότητα ένα πρόγραμμα αλληλεγγύης μεταξύ των μαμάδων».

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις των μεντόρων με τις mentees (μια προς μια) μέσω Ζoom, ομαδικές συναντήσεις-συζητήσεις αλλά και εξειδικευμένα ενημερωτικά webinars από επιστήμονες. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι έτοιμη η πρώτη ομάδα μεντόρων μαμάδων, οι οποίες έχουν πρόσφατα θηλάσει και είναι έτοιμες να στηρίξουν άλλες νέες μητέρες.

Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και την υποβολή αίτησης συμμετοχής οι ενδιαφερόμενες μπορούν να συμπληρώσουν τη φόρμα εδώ.

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2021 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services