Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιού: «Ασφαλή και αποτελεσματικά φάρμακα για όλους»

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου ανέφερε ότι προγραμματίζεται μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης για τον αντιγριπικό εμβολιασμό και την αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών 

Σε «ασφαλή και αποτελεσματικά φάρμακα για όλους» αφιερώνουν τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιού οι Έλληνες επαγγελματίες του κλάδου, τόσο οι ιδιώτες όσο και οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί.

Οι Έλληνες Φαρμακοποιοί υπενθυμίζουν με την ευκαιρία της ημέρας ότι υποστηρίζουν τη θέση αυτή και μετέχουν σε δράσεις που αφορούν την προστασία της ασφάλειας των ασθενών μέσω της βελτίωσης της αποτελεσματικότητας της χρήσης φαρμάκων και της μείωσης των φαρμακευτικών παρενεργειών.

«Για μας τους φαρμακοποιούς η Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιού γιορτάζεται κάθε μέρα. Ο κοινωνικός μας ρόλος είναι σημαντικός και συνεχώς διευρύνεται. Για φέτος ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος προγραμματίζει μια μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης για την ευαισθητοποίηση του κοινού στο θέμα του αντιγριπικού εμβολιασμού καθώς και της αλόγιστης χρήσης αντιβιοτικών σκευασμάτων. Η Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιού αναδεικνύει την ουσιαστική και αδιαμφισβήτητη προσφορά του φαρμακοποιού στην κοινωνία» δήλωσε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιού ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), κ. Απόστολος Βαλτάς.

Από την πλευρά τους, οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί υπογραμμίζουν πως εξασφαλίζουν την πρόσβαση και τη διαθεσιμότητα ασφαλών και αποτελεσματικών φαρμάκων για τους ασθενείς και ότι καταναλώνουν αρκετό χρόνο στην διερεύνηση λύσεων για την θεραπευτική αντιμετώπιση του ασθενή, που προκύπτει από τις αυξανόμενες ελλείψεις φαρμάκων που μπορεί να επηρεάζουν αρνητικά την πορεία της υγείας του ασθενούς.

«Οι Νοσοκομειακοί Φαρμακοποιοί έχουν την γνώση, την εμπειρία και τη διάθεση να συμβάλλουν στην αναβάθμιση των υφιστάμενων συνθηκών σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα» ανέφερε η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (ΠΕΦΝΙ), κυρία Δέσποινα Μακριδάκη.

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2020 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services