Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

Οι Sanofi και Regeneron πρωτοπορούν σε καμπάνια ευαισθητοποίησης για το άσθμα

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν τι είναι το άσθμα, αλλά ακόμη και οι ασθενείς με άσθμα συχνά τείνουν να το υποτιμούν. Η νέα εκστρατεία ενημέρωσης των Sanofi και Regeneron σχετικά με τη νόσο υπογραμμίζει τα προβλήματα του ανεξέλεγκτου άσθματος.

Η εκστρατεία "The Next Breath", που ξεκίνησε την Παγκόσμια Ημέρα για το Άσθμα τον Μάιο, στοχεύει να κάνει τους ασθενείς, τους φροντιστές και άλλους να συνειδητοποιήσουν ότι το ανεξέλεγκτο μέτριο έως σοβαρό άσθμα μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή. Το βιολογικό Dupixent των Sanofi και Regeneron, πρόσθεσε μια ένδειξη για άσθμα τον Οκτώβριο.

Η ίδια έρευνα της Sanofi διαπίστωσε ότι έως και το 50% των ασθενών με άσθμα που έχουν αναφέρει σοβαρά συμπτώματα εξακολουθούν να θεωρούν ότι το άσθμα τους είναι καλά ελεγχόμενο, δήλωσε ο Brian Foard, παγκόσμιος πρωτοπόρος για τη δερματική και αναπνευστική θεραπεία στη  Sanofi Genzyme. Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, περισσότερο από το 45% των ατόμων με άσθμα ανέφεραν μία ή περισσότερες  κρίσεις άσθματος.

Η καμπάνια είναι σκόπιμα on line, δεδομένης της προτίμησης πολλών ανθρώπων να αναζητούν πληροφορίες με αυτόν τον τρόπο. Αυτή είναι μόνο η αρχή του έργου, δήλωσε ο Foard, προβλέποντας ότι θα συνεχιστεί και θα εξελιχθεί με νέα δεδομένα στο μέλλον.  Δημοσιεύσεις σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης,  το Twitter και το Facebook έχουν ως στόχο τη μεγαλύτερη μετάδοση του μηνύματος.

Ο αναστολέας IL-4 και IL-13 της Regeneron, Dupixent, εγκρίθηκε για πρώτη φορά για τη θεραπεία της ατοπικής δερματίτιδας το 2017 και πήρε έγκριση στη συνέχεια από τον FDA  το φθινόπωρο για τη θεραπεία ασθενών με μέτριο και σοβαρό άσθμα. Η Dupixent είναι μια από τις πιο πρόσφατες θεραπείες βιολογικού άσθματος που αγωνίζονται για το μερίδιο αγοράς μαζί με το Nucala της GlaxoSmithKline, το Cinqair της Teva Pharmaceutical, το Fasenra της AstraZeneca και το  Novolatis Xolair της Roche. 

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2020 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services