Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

Εκστρατεία για τα Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νοσήματα

Με στόχο την ενημέρωση του κοινού και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πασχόντων από τα Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νοσήματα του Εντέρου (ΙΝΦΕ), ο Σύλλογος Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας – HELLESCC συμμετέχει στην εκστρατεία «Βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των ατόμων με ΙΦΝΕ».

Πρόκειται για ένα εγχείρημα φωτογράφησης με μωβ χρώμα μνημείων-ορόσημων, δηλαδή το χρώμα της Παγκόσμιας Ημέρας ΙΦΝΕ, η οποία γιορτάζεται στις 19 Μαΐου.

Ο ελληνικός σύλλογος συνασπίζεται με τη Πανευρωπαϊκή οργάνωση ασθενών με νόσο του Crohn και ελκώδη κολίτιδα European Federation of Crohn’s and Colitis’ Associations (EFCCA), μαζί με τα 31 μέλη της ένωσης.

Σε ότι αφορά την καμπάνια, οι εικόνες των φωταγωγημένων διάσημων μνημείων-κτηρίων θα δημοσιευθούν σε εθνικό και διεθνές επίπεδο σε διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μάλιστα έχουν δημιουργηθεί για τους χρήστες τα hashtag #makingtheinvisiblevisible και #worldibdday2019.

Θετικοί ήταν και στην Ελλάδα αρκετοί οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλοι φορείς στο κάλεσμα του Συλλόγου Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας, παρέχοντας την άδειά τους προκειμένου τη νύχτα της 19ης Μαΐου να φωταγωγηθούν με μωβ χρώμα τα εξής διάσημα ορόσημα/μνημεία/κτήρια της περιοχής τους: Το Ρολόι του Πειραιά, η Ιατρική Σχολή της Λάρισας, ο Φάρος στο Λιμάνι των Χανίων, οι Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου στη Θεσσαλονίκη, το Δημαρχείο της Κοζάνης, το Άγαλμα Ελευθερίας στη Δράμα, το Παλαιό Δημοτικό Σχολείο Ξινού Νερού στη Φλώρινα, ο Πύργος Προσφορίου στην Ουρανούπολη της Χαλκιδικής.

Ο Σύλλογος καλεί το κοινό  την 19η Μαΐου να γίνει «πρεσβευτής» της πόλης και του ελληνικού πολιτισμού, αναρτώντας  τις φωτογραφίες των φωταγωγημένων μνημείων και στέλνοντας ταυτόχρονα ένα μήνυμα υποστήριξης στα άτομα με ΙΦΝΕ.

Στο εκάστοτε μνημείο θα βρίσκονται εθελοντές του συλλόγου προκειμένου να προσφέρουν πληροφορίες και έντυπο ενημερωτικό υλικό σχετικά με τη Νόσο του Crohn και την Ελκώδη Κολίτιδα στους ενδιαφερόμενους.

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2020 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services