Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

Θετικά τα αποτελέσματα του Xarelto και σε παιδιά με φλεβική θρομβοεμβολή

Νέα μελέτη που παρουσιάστηκε στο 27ο συνέδριο της Διεθνούς Εταιρείας για τη Θρόμβωση και την Αιμόσταση (ISTH), που πραγματοποιήθηκε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, έδειξε ότι το αντιπηκτικό φάρμακο Xarelto (rivaroxaban) μπορεί να βοηθήσει σημαντικά και παιδιά με φλεβική θρομβοεμβολή.

Φλεβική Θρόμβωση ονομάζεται ο σχηματισμός θρόμβου σε μία φλέβα, συνήθως των κάτω άκρων. Φλεβική θρομβοεμβολή αποκαλείται ο συνδυασμός της θρόμβωσης και της πιο βαριάς επιπλοκής της, της πνευμονικής εμβολής. Αυτή μπορεί να συμβεί αν σπάσει κάποιος θρόμβος στα κάτω άκρα και υπάρχει κίνδυνος να φράξει κάποιο αγγείο, πηγαίνοντας προς τους πνεύμονες.

Η φλεβική θρομβοεμβολή είναι η τρίτη πιο συχνή αιτία της καρδιαγγειακής νόσου παγκοσμίως μετά το έμφραγμα και το εγκεφαλικό. Τουλάχιστον 50.000 Έλληνες εκτιμάται ότι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο από επιπλοκές που σχετίζονται με τη φλεβική θρομβοεμβολή.

Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν τα δεδομένα της κλινικής μελέτης EINSTEIN-Jr στην οποία συμμετείχαν παιδιά με φλεβική θρομβοεμβολή. Το συμπέρασμα των γιατρών ήταν ότι η χορήγηση του Xarelto μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος, όπως και στους ενήλικες.

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2019 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services