Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

Εξέταση αίματος προβλέπει υποτροπή του καρκίνου του μαστού

Χρησιμοποιώντας δεδομένα από την ανοσολογική απάντηση ενός ατόμου, οι ερευνητές έχουν επινοήσει μια εξέταση αίματος που μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια τον κίνδυνο υποτροπής του καρκίνου του μαστού. Οι ερευνητές πλησιάζουν περισσότερο στην ανάπτυξη εξετάσεων αίματος που εντοπίζουν την επανεμφάνιση του καρκίνου του μαστού.

Παρά τις επιστημονικές εξελίξεις στην έρευνα για τον καρκίνο του μαστού , αυτός ο τύπος εξακολουθεί να είναι ο ηγετικός καρκίνος στις γυναίκες στις Ηνωμένες Πολιτείες και ο δεύτερος πιο θανατηφόρος μετά τον καρκίνο του πνεύμονα. Πολλοί επιζώντες του καρκίνου του μαστού ζουν με συνεχή ανησυχία ότι η κατάσταση θα επανεμφανιστεί, ενώ οι ερευνητές είναι σκληροί στην εργασία, προσπαθώντας να διακρίνουν τα πρότυπα της επανεμφάνισης του καρκίνου του μαστού.

Για παράδειγμα, οι μελέτες για τους υποδοχείς καρκίνου του μαστού δείχνουν ότι οι καρκίνοι του μαστού που είναι αρνητικοί στον υποδοχέα των οιστρογόνων (ER) είναι πιο πιθανό να επαναληφθούν τα πρώτα 5 χρόνια μετά τη διάγνωση, ενώ οι θετικοί κατά ER τύποι καρκίνου του μαστού σχετίζονται με υψηλότερο κίνδυνο υποτροπής στα επόμενα 10 χρόνια.

Ωστόσο, παραμένουν πολλά γνωστά για την υποτροπή του όγκου του μαστού και οι επιστήμονες προσπαθούν ακόμα να κατανοήσουν όλους τους παράγοντες που εμπλέκονται, από τη φύση των καρκινικών κυττάρων μέχρι το χρονοδιάγραμμα της θεραπείας. Νέα έρευνα εξετάζει την αντιογκική φλεγμονώδη αντίδραση του οργανισμού για να επινοήσει μια εξέταση αίματος που μπορεί σύντομα να προβλέψει τις πιθανότητες ενός ατόμου να αντιμετωπίσει την επανεμφάνιση του καρκίνου του μαστού. Ο Δρ Πίτερ Π. Λι, πρόεδρος του Τμήματος Ανοσο-Ογκολογίας στο Περιφερειακό Κέντρο Καρκίνου της Πόλης της Ελπίδας στο Duarte, CA, είναι ο ανώτερος συγγραφέας της νέας μελέτης, η οποία εμφανίζεται στο περιοδικό Nature Immunology .

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2019 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services