Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

Επιβάρυνση εκατομμυρίων ευρώ επιφέρουν κάθε χρόνο στα νοσοκομεία όλης της χώρας οι νοσοκομειακές λοιμώξεις, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου & Πρόληψης Λοιμώξεων (ECDC) και του Κέντρου Κλινικής Επιδημιολογίας και Έκβασης Νοσημάτων (CLEO).

Η ευρωπαϊκή αγορά φαρμάκων για τον διαβήτη αναμένεται να καταγράψει ένα υψηλό μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης 5,68% στη διάρκεια της περιόδου 2019 - 2024, λόγω της αυξανόμενης επικράτησης της νόσου, της αύξησης των ατόμων της τρίτης ηλικίας, της ανθυγιεινής διατροφής, αλλά και της μη άσκησης, αναφέρει τελευταία έρευνα.

Στο σχεδιασμό μιας διεθνούς κλινικής μελέτης για τα αποτελέσματα της χρήσης της κλαδριβίνης, φαρμακευτικής ουσίας κατά της σκλήρυνσης κατά πλάκας, σε πραγματικές συνθήκες (real world evidence) σχεδίασε η ελληνική θυγατρική της Merck με αφορμή την κυκλοφορία του φαρμάκου στην αγορά.

Αμερικανοί επιστήμονες ταυτοποίησαν μία άγνωστη, αυτοάνοση μυϊκή νόσο, που εμφανίζει εξουθενωτικό μυϊκό πόνο και αδυναμία.
Το σπάνιο σύνδρομο μπορεί να μπερδευτεί με άλλες μυϊκές παθήσεις, που απαιτούν διαφορετική θεραπεία, ενώ η νέα, σπάνια νόσος μπορεί να αντιμετωπιστεί με στεροειδή φάρμακα.

Μία ενδιαφέρουσα ανάλυση για την εξέλιξη του κόστους περίθαλψης των χωρών – μελών του έως το έτος 2030, πραγματοποίησαν επιστήμονες του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2019 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services