Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

Την σημασία της φυσικής άσκηση για τους εφήβους εντός σχολικής κοινότητας υπενθυμίζει το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας, Νευροεπιστημών και Ιατρικής Ακριβείας (ΕΠΙΨΥ)  με αφορμή τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού (27 Σεπτεμβρίου).

Η μεγαλύτερης διάρκειας παρακολούθηση της ασφάλειας μιας ανοσοογκολογικής θεραπείας, από μία συγκεντρωτική ανάλυση τυχαιοποιημένων Φάσης 3 μελετών, έδειξε τουλάχιστον πενταπλάσια αύξηση στα ποσοστά της 5ετούς συνολικής επιβίωσης με το nivolumab (13,4%) σε σύγκριση με τη δοσεταξέλη (2,6%).

Η λήψη ενός χαπιού, που συνδυάζει τέσσερα φάρμακα, ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο καρδιακών νοσημάτων σε ασθενείς, που δεν μπορούν να έχουν τη φροντίδα που χρειάζονται, πολύ πιο αποτελεσματικά από τη λήψη πολλών διαφορετικών φαρμάκων που περιορίζουν τους παράγοντες κινδύνου.

Φως στη σχέση παχυσαρκίας και αθηροσκλήρωσης έρχεται να ρίξει μια νέα μελέτη με επικεφαλής Έλληνες και Ελληνοκύπριους επιστήμονες στη Βρετανία, ανοίγοντας έτσι πιθανώς το δρόμο για μια νέα φαρμακευτική θεραπεία για την καρδιομεταβολική νόσο.

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2019 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services