Loading...
 
Πολιτική Υγείας
 • Το υψηλό κόστος των φαρμάκων θέλει να αντιμετωπίσει ο Οργανισμός Τροφίμων & Φαρμάκων των ΗΠΑ, FDA και γι 'αυτό έχει ξεκινήσει από τον Ιούνιο του 2017 ένα Σχέδιο Δράσης για το Ανταγωνισμό στα Φάρμακα που επικεντρώνεται σε τρεις βασικούς άξονες: τη ενίσχυση του ανταγωνισμού στα γενόσημα φάρμακα, την αύξηση της πρόσβασης των ασθενών και την πιο συμφέρουσα –οικονομικά– ανάπτυξη γενόσημων φαρμάκων.

  23/10/2018
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
   
 • Το ποσό των 22.138.180 εκατ. ευρώ που προήλθαν από την πολιτική εξοικονόμησης και τα αποθεματικά του κράτους, σε έργα υποδομών και προμήθειες αναγκαίου ιατροτεχνικού εξοπλισμού σε δημόσια ογκολογικά νοσοκομεία, ανακοίνωσε χθες τα μεσάνυχτα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας!

  23/10/2018
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
   
 • Υποχρεωτική είναι η εφαρμογή του ευρωπαϊκού μητρώου της EUDAMED, και όχι προαιρετική, όπως διατείνεται ο ΕΟΦ, όπως τονίζει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ιατρικών και Βιοτεχνολογικών προϊόντων (ΣΕΙΒ), εκφράζοντας απόλυτη προσήλωση στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ) και τις διατάξεις των Ευρωπαϊκών Οδηγιών για το ενιαίο ευρωπαϊκό μητρώο Ιατροτεχνολογικών προϊόντων της EUDAMED (European Database on Medical Devices), που θα εφαρμοστεί τον Μάρτιο 2020 και θα θέσει ισχυρούς φραγμούς σε ενδεχόμενες στρεβλώσεις και ανακολουθίες στην αγορά.

  23/10/2018
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
   
 • Συμπληρώνεται σταδιακά το παζλ των θεραπευτικών πρωτοκόλλων που έχουν αναλάβει να συντάξουν οι επιστημονικές εταιρείες για λογαριασμό του υπουργείου υγείας. Ήδη στην ιστοσελίδα του υπουργείου βρίσκονται αναρτημένα 67 πρωτόκολλα από 15 βασικές θεραπευτικές κατηγορίες. Παράλληλα χθες ενεργοποιήθηκαν 6 νέα πρωτόκολλα στην ΗΔΙΚΑ.

  23/10/2018
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
   
 • Με συνοπτικές διαδικασίες και δίχως τα προβλεπόμενα χαρακτηριστικά διεθνούς πρόσκλησης μέσω διαγωνισμού ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για τον νέο πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ από το υπουργείο Υγείας.

  23/10/2018
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
   
 • Είναι πλέον γεγονός ότι οι χρόνια πάσχοντες που θα επιλέγουν γενόσημο δεν θα πληρώνουν τίποτα για τα φάρμακά τους στο φαρμακείο.

  Στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης έχει ήδη εφαρμοστεί από τη Δευτέρα, 22/10/2018 η μηδενική συμμετοχή στα γενόσημα φάρμακα.

  23/10/2018
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
   
 • Ανατροπή στον τρόπο με τον οποίο διοργανώνονται και πραγματοποιούνται σήμερα τα ιατρικά συνέδρια, σκοπεύει να φέρει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Εκτός από τις αλλαγές που αναμένεται να γίνουν μέσω του πολυνομοσχεδίου σε ιατρικά συνέδρια και επιστημονικές εταιρείες, ο υπουργός Υγείας φιλοδοξεί να αλλάξει και τον τρόπο χρηματοδότησης.
  22/10/2018
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
   
 • Η ενίσχυση και η αναδιοργάνωση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) αποτελεί πολιτική προτεραιότητα για το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός Ανδρέας Ξανθός μιλώντας στο Συνέδριο της Επείγουσας Ιατρικής.


  22/10/2018
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
   
 • Στην αναγκαιότητα του φαρμακείου της γειτονιάς στις νέες συνθήκες της πρωτοβάθμιας περίθαλψης αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Κυριάκος Θεοδοσιάδης μιλώντας στο 18ο Pharma point στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Θεοδοσιάδης, τόνισε ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει αποτελεσματική πρωτοβάθμια περίθαλψη κι αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι κάθε κυβέρνηση που έρχεται δημιουργεί και ένα νέο δικό της σύστημα.
  22/10/2018
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
   
 • Τρεις δεκαετίες συμπληρώνει η αγορά συμπληρωμάτων διατροφής στην Ελλάδα, αγορά που σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχεται στα 125 δις. ευρώ.  Σύμφωνα με εκπροσώπους του κλάδου των εταιρειών που παράγουν και διακινούν τα εν λόγω σκευάσματα, η διεθνής τάση δείχνει ότι τα προϊόντα αυτά παρουσιάζουν ετήσια άνοδο της τάξης του 8-10% και το 2022 αναμένονται συνολικές πωλήσεις της τάξης των 180 δις. ευρώ.
  22/10/2018
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
   
1112 Αντικείμενα. Σελίδα 6/112
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Newsletter
Μείνετε Ενημερωμένοι