Loading...
 
Έρευνες / Μελέτες
 • Για πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία, οι εκτιμήσεις των αναλυτών κάνουν λόγο για μείωση των πωλήσεων φαρμάκων παγκοσμίως. Η πτώση αναμένεται να επέλθει το 2022 με κύρια αιτία τις πιέσεις στις τιμές των φαρμάκων στις αναπτυγμένες αγορές.
  23/06/2017
  Έρευνες / Μελέτες
   
 • Τα μακροχρόνια αποτελέσματα του προγράμματος κλινικών μελετών PALACE για την απρεμιλάστη PALACE 1 κατέδειξαν ότι οι ασθενείς που συνέχισαν να λαμβάνουν θεραπεία με απρεμιλάστη, στο εγκεκριμένο δοσολογικό σχήμα, παρουσίασαν κλινικά σημαντικές βελτιώσεις ως προς τα σημεία και τα συμπτώματα της ψωριασικής αρθρίτιδας, τη σωματική λειτουργία και τη σχετιζόμενη ψωρίαση κατά την εβδομάδα 208 της αγωγής.

  18/06/2017
  Έρευνες / Μελέτες
   
 • Τα τελευταία χρόνια, είχαμε μία επανάσταση στη θεραπεία του ιού της ηπατίτιδας C. Εμφανίστηκαν νέα – αλλά πολύ ακριβά φάρμακα – τα οποία προβάλλεται ότι εκριζώνουν τον ιό σχεδόν κατά 100%. Όμως τώρα μία νέα ανάλυση υποστηρίζει ότι δεν έχει αποδειχθεί ότι έχουν κλινική επίδραση στους ασθενείς!

  15/06/2017
  Έρευνες / Μελέτες
   
 • Την πρώτη αιματολογική εξέταση που μπορεί να διαγνώσει τη νόσο του Huntington πριν την εκδήλωση συμπτωμάτων, παρουσίασε πολυεθνική ομάδα ερευνητών. Το τεστ μπορεί επίσης να προβλέψει και την εξέλιξη της γενετικής νευροεκφυλιστικής νόσου.

  09/06/2017
  Έρευνες / Μελέτες
   
 • Ο καρκίνος εξακολουθεί να είναι μία από τις κύριες αιτίες νοσηρότητας και θνησιμότητας σε όλο τον κόσμο, αλλά η θεραπευτική καινοτομία, η βελτιωμένη κατανόηση της βιολογίας της νόσου και η μεταγραφική έρευνα έχουν αλλάξει σημαντικά το πρότυπο θεραπείας για πολλούς καρκίνους.

  Τα στοιχεία αυτά παρατίθενται σε νέα μελέτη της QuintilesIMS, για τις τάσεις της ογκολογίας το 2017.

  08/06/2017
  Έρευνες / Μελέτες
   
 • Μπορεί να αντιμετωπίζουν ένα χρόνιο νόσημα ή να μην κάνουν αυτό που αποκαλούμε υγιεινό τρόπο ζωής, όμως οι κάτοικοι των περιοχών που καλύπτει η 1η ΥΠΕ στο Λεκανοπέδιο αισθάνονται υγιείς! Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από την έρευνα που διενήργησε πριν από ένα χρόνο, αλλά την αποκάλυψε πρόσφατα, ο απερχόμενος διοικητής της πρώτης ΥΠΕ κατά την παρουσίαση των πεπραγμένων της περιφέρειας στη Βουλή για τα έτη 2015-16.

  07/06/2017
  Έρευνες / Μελέτες
   
 • Νέα έρευνα στο περιοδικό npj Parkinson's Disease δείχνει ότι ένα συγκεκριμένο στέλεχος του ιού της γρίπης προδιαθέτει ποντικούς για την ανάπτυξη παθολογικών καταστάσεων που μιμούνται εκείνες που παρατηρούνται στη νόσο Πάρκινσον.

  01/06/2017
  Έρευνες / Μελέτες
   
 • Τα τεράστια κενά που υπάρχουν στη φροντίδα των Ελλήνων ασθενών στα χρόνια της κρίσης, αναδεικνύει έρευνα που διενήργησε η 1η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) Αττικής. Μεγάλο τμήμα του πληθυσμού δεν λαμβάνει έγκαιρα τη φροντίδα που χρειάζεται λόγω κόστους ή χρόνου αναμονής, ενώ η χορήγηση απόδειξης από γιατρούς του ιδιωτικού τομέα παραμένει μία...πονεμένη ιστορία.

  31/05/2017
  Έρευνες / Μελέτες
   
 • Η παχυσαρκία, που αποτελεί μια παγκόσμια επιδημία, βρίσκεται σε άνοδο. Πάνω από το ένα τρίτο του πληθυσμού των ΗΠΑ αυτή τη στιγμή είναι παχύσαρκο. Μια νέα μελέτη συγκρίνει τις δύο πιο κοινές χειρουργικές θεραπείες για την παχυσαρκία, την γαστρική παράκαμψη Roux-en-Y (RYGB) και τον λαπαροσκοπικά ρυθμιζόμενο γαστρικό δακτύλιο (LAGB). Τα αποτελέσματα καταδεικνύουν ότι η RYGB – η περισσότερο επιθετική από τα δύο χειρουργεία – οδηγεί σε μεγάλες αλλαγές στα μικρόβια του εντέρου.

  31/05/2017
  Έρευνες / Μελέτες
   
 • Ο υψηλός δείκτης μάζας σώματος είναι γνωστό ότι συντελεί σε κακή καρδιαγγειακή υγεία στη μέση και τρίτη ηλικία. Και τώρα μια νέα μελέτη από τη Μ. Βρετανία τεκμηριώνει τις αρνητικές επιπτώσεις της παχυσαρκίας ακόμα και σε εμφανώς υγιείς νεαρούς ενήλικες.

  31/05/2017
  Έρευνες / Μελέτες
   
51 Αντικείμενα. Σελίδα 5/6
1 2 3 4 5 6
 
Newsletter
Μείνετε Ενημερωμένοι