Loading...
 
 • Προβληματίζουν τα υψηλά ποσοστά των παραστατικών που λαμβάνει ο ΕΟΠΥΥ από τα Δημόσια Νοσοκομεία και δείχνουν επεμβάσεις με επιπλοκές. 

  Πέμπτη 08 Ιούν 2017
  Πολιτική Υγείας
   
 • Μικρή μείωση της τάξεως των 48 εκατ. ευρώ καταγράφηκε τον Απρίλιο στις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των φορέων της γενικής κυβέρνησης, οι οποίες διατηρούνται πάντως στα επίπεδα των 3,908 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 555 εκατ. ευρώ συγκριτικά με τις αρχές του 2017.

  Η μείωση στις ληξιπρόθεσμες οφειλές οφείλεται κατά κύριο λόγο στη συρρίκνωση των υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ, οι οποίες, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε εκταμίευση δόσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, περιορίστηκαν στο 1,166 δισ. ευρώ, έναντι 1,205 δισ. ευρώ τον Μάρτιο και 1,136 δισ. ευρώ στο τέλος του 2016.
  Πέμπτη 08 Ιούν 2017
  Πολιτική Υγείας
   
 • Όπως εξηγεί ο Δρ. Giovanni Della Cioppa, Vice President, Head of Research & Development R&D Centre Italy, γιατρός με πολυετή εμπειρία ο οποίος ως επικεφαλής Κλινικής Έρευνας ηγήθηκε της ανάπτυξης πολυάριθμων εμβολίων, συμπεριλαμβανομένων αυτών κατά της πανδημικής γρίπης H1N1 και των εμβολίων κατά της μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου, "η ανάγκη για την ανάπτυξη καινοτόμων εμβολίων είναι μεγάλη καθώς ο αντίκτυπος των μεταδοτικών ασθενειών παραμένει υψηλός, σε παγκόσμιο επίπεδο, δεδομένου ότι το 2015, ο συνολικός αριθμός θανάτων που προκλήθηκαν από μεταδοτικές ασθένειες, όπως διαρροϊκές ασθένειες, HIV/AIDS, φυματίωση, ελονοσία, μηνιγγίτιδα, ηπατίτιδα και ebola, άγγιξε τα 7.500.000".

  Πέμπτη 08 Ιούν 2017
  Επιχειρηματικά Νέα
   
 • Η AstraZeneca ανακοίνωσε πως εξέδωσε τρεις δόσεις ομολόγων, συνολικής αξίας δύο δισ. δολαρίων. Η εταιρία προχώρησε σε έκδοση ομολόγων προκειμένου να αναχρηματοδοτήσει τα υπάρχον χρέος της, καθώς και για γενικούς εταιρικούς σκοπούς. 

  Πέμπτη 08 Ιούν 2017
  Επιχειρηματικά Νέα
   
 • Ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα ενός νέου, πειραματικού φαρμάκου για τον καρκίνο των ωοθηκών, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις Βρετανών επιστημόνων. Το φάρμακο φέρει προσωρινά την ονομασία ONX-0801 και δοκιμάστηκε σε μικρό αριθμό ασθενών (μόλις 15) προκειμένου να τεκμηριωθεί η ασφάλειά του για ανθρώπινη χρήση.

  Πέμπτη 08 Ιούν 2017
   
 • Ο καρκίνος εξακολουθεί να είναι μία από τις κύριες αιτίες νοσηρότητας και θνησιμότητας σε όλο τον κόσμο, αλλά η θεραπευτική καινοτομία, η βελτιωμένη κατανόηση της βιολογίας της νόσου και η μεταγραφική έρευνα έχουν αλλάξει σημαντικά το πρότυπο θεραπείας για πολλούς καρκίνους.

  Τα στοιχεία αυτά παρατίθενται σε νέα μελέτη της QuintilesIMS, για τις τάσεις της ογκολογίας το 2017.

  Πέμπτη 08 Ιούν 2017
  Έρευνες / Μελέτες
   
 • Το πρώτο εξειδικευμένο συνέδριο για θέματα συμμόρφωσης στην ψηφιακή υγεία, με θέμα «Pharma Transformation - Compliance in a Digital Era», διοργανώνει το Iatronet.gr, την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017, στην Κηφισιά. Πρόκειται για το πρώτο συνέδριο νομικής - ιατρικής ψηφιακής θεματολογίας με διακεκριμένους ομιλητές από την Ευρώπη, καθώς επίσης και ειδικούς από τον τομέα της βιομηχανίας και της τεχνολογίας για την υγεία.

  Πέμπτη 08 Ιούν 2017
   
 • Με την παρουσία 36 διακεκριμένων ομιλητών πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο «Νοσοκομείο & Νοσοκομειακό Φάρμακο», το οποίο διοργανώθηκε από τo Health Daily και τη Boussias Communications, με τη συνεργασία της ΠΕΦ.

  Πέμπτη 08 Ιούν 2017
   
 • Από "κόσκινο" θα περνούν από εδώ και στο εξής όλες οι δαπάνες του φαρμάκου, όπως και όλες οι κατηγορίες σκευασμάτων, τόσο αυτά που διατίθενται με συνταγή γιατρού στα ιδιωτικά φαρμακεία, όσο και αυτά που χορηγούνται από τα δημόσια νοσοκομεία.

  Τετάρτη 07 Ιούν 2017
  Πολιτική Υγείας
   
 • Σε μία κοινή προσπάθεια του EMA και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δημοσιεύτηκε ένας ενημερωτικός οδηγός για τους επαγγελματίες του τομέα της υγείας, που συμπεριλαμβάνει νέες κατευθυντήριες γραμμές που παρέχουν τόσο επιστημονικές πληροφορίες όσο και κανονιστικές διατάξεις για τα βιολογικά φάρμακα και τα βιοομοειδή.

  Τετάρτη 07 Ιούν 2017
  Πολιτική Υγείας
   
168 Αντικείμενα. Σελίδα 9/17
4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
 
Newsletter
Μείνετε Ενημερωμένοι