Loading...
 
 • Πρόσθετες οδηγίες έδωσε ο ΕΜΑ για να βοηθήσει τις φαρμακευτικές εταιρείες να προετοιμαστούν για την απόσυρση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
  Πέμπτη 30 Νοέ 2017
  Επιχειρηματικά Νέα
   
 • «Όχι» στο Τεστ Παπανικολάου λέει η πλειονότητα των γυναικών στην Ελλάδα, τη στιγμή που η εξέταση αυτή θα μπορούσε να σώσει τη ζωή τους, σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι ομιλητές σε ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Γ.Ν. Παπανικολάου, ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Ένωση Καθηγητών Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΙΠΑ) , σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Εύβοιας και το Γ.Ν. Κύμης, με θέμα «Η δύναμη της πρόληψης στη δημόσια υγεία».
  Πέμπτη 30 Νοέ 2017
   
 • Το Διεθνές Συνέδριο “ATHENA 2017”, μία από τις κορυφαίες διεπιστημονικές εκδηλώσεις στον τομέα των σοβαρών λοιμώξεων, διοργανώνεται για δεύτερη φορά από την Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων στους Βαρέως Πάσχοντες Ασθενείς το διάστημα 28-30 Νοεμβρίου στην Αθήνα.
  Πέμπτη 30 Νοέ 2017
   
 • Το έκτο Διεθνές Συνέδριο της Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEERSS 2017), το μόνο ουσιαστικά Ευρωπαϊκό Συνέδριο Ρομποτικής Χειρουργικής όλων των χειρουργικών ειδικοτήτων,  θα διεξαχθεί στο Ζάππειο Μέγαρο από 1 έως 3 Δεκεμβρίου 2017.
  Πέμπτη 30 Νοέ 2017
   
 • Ολοκλήρωσε το ταξίδι της για το 2017 η εκστρατεία «Αναπνέω», μια πρωτοβουλία της Novartis Hellas με την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ), που για τέταρτη συνεχή χρονιά επισκέφθηκε διάφορες περιοχές της χώρας.
  Πέμπτη 30 Νοέ 2017
   
 • Το Υπουργείο Υγείας εξέτασε την ένταξη της ψωρίασης στην κατηγορία των δυσίατων νοσημάτων, έπειτα από σχετικό αίτημα του Πανελλήνιου Συλλόγου Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα «Επιδέρμια». Το αίτημα βρήκε θετική ανταπόκριση από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, και αναμένεται η σχετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ). Θετική ανταπόκριση επίσης βρήκε το αίτημα του Συλλόγου «Επιδέρμια» για τη μείωση του ποσοστού συμμετοχής των ασθενών στο κόστος θεραπείας από 25% σε 10% σε τοπικά και συστηματικά σκευάσματα. Επιπροσθέτως, το Υπουργείο Υγείας δεσμεύτηκε για την άμεση εφαρμογή των θεραπευτικών πρωτοκόλλων και των μητρώων ασθενών αναφορικά με την ψωρίαση.

  Τετάρτη 29 Νοέ 2017
  Πολιτική Υγείας
   
 • Σε εξέλιξη βρίσκεται, μετά την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων, η διαδικασία πρόσληψης, που αφορά σε 177 νέες μόνιμες θέσεις νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού στα νοσοκομεία όλων των Υγειονομικών Περιφερειών και στο ΕΚΑΒ.
  Τετάρτη 29 Νοέ 2017
  Πολιτική Υγείας
   
 • Προσπάθειες να περισωθούν 780 φάρμακα μέχρι την αλλαγή της νομοθεσίας.
  Τετάρτη 29 Νοέ 2017
  Πολιτική Υγείας
   
 • Συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του νομοσχεδίου που αφορά στην “Αξιολόγηση και Αποζημίωση Φαρμακευτικών Προϊόντων Ανθρώπινης Χρήσης και άλλες διατάξεις”, το περιβόητο δηλαδή  HTA, θα παραχωρήσει σήμερα, η Αριστοτέλους. Όπως δείχνει και ο τίτλος του σχεδίου νόμου βέβαια, αναμένεται να περιλαμβάνει και άλλες ρυθμίσεις που αφορούν στο φάρμακο.
  Τετάρτη 29 Νοέ 2017
  Πολιτική Υγείας
   
 • Εγκρίθηκε πριν λίγες μέρες μία νέα θεραπεία στην Ε.Ε. για την ψωρίαση. Πρόκειται για το σκεύασμα TREMFYA (guselkumab), που παρασκευάζεται από την εταιρεία Janssen και είναι το πρώτο βιολογικό φάρμακο, που επιλεκτικά αναστέλλει την ιντερλευκίνη 23 – μία πρωτεΐνη που παίζει ρόλο στη φλεγμονή.
  Τετάρτη 29 Νοέ 2017
   
1035 Αντικείμενα. Σελίδα 6/104
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Newsletter
Μείνετε Ενημερωμένοι