Loading...
 
Πολιτική Υγείας
 • Εκτός στόχου κινούνται για ακόμη μια φορά οι προϋπολογισμοί του ΕΟΠΥΥ στους δύο κρίσιμους κωδικούς για τα φάρμακα (που χορηγούνται από τα ιδιωτικά φαρμακεία και καλύπτονται από τα ταμεία) και τις διαγνωστικές εξετάσεις, παρά τις ποικίλες παρεμβάσεις που έχουν γίνει από το υπουργείο Υγείας για τη συγκράτηση των δαπανών και τον έλεγχο της ζήτησης.

  Τετάρτη 31 Μάι 2017
  Πολιτική Υγείας
   
 • Mε υπέρβαση της τάξης των 8 εκ. ευρώ, κινούνται ήδη από το πρώτο τρίμηνο του έτους οι διαγνωστικές εξετάσεις καθώς οι απαιτήσεις των διαγνωστικών κέντρων από τον ΕΟΠΥΥ έφτασαν τα 90 εκ. ευρώ περίπου, έναντι προϋπολογισμού τριμήνου, ύψους 82 εκ. ευρώ.

  Τετάρτη 31 Μάι 2017
  Πολιτική Υγείας
   
 • Στις 17 Μαΐου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε τις προτάσεις της για τις συστάσεις του Συμβουλίου προς τα κράτη-μέλη σχετικά με τα εθνικά τους προγράμματα μεταρρυθμίσεων και τα προγράμματα σταθερότητας ή σύγκλισης για το 2017. Αυτές οι ειδικές ανά χώρα συστάσεις, μεταξύ άλλων στον τομέα της υγείας, παρέχονται κάθε χρόνο στο πλαίσιο του κύκλου συντονισμού της οικονομικής πολιτικής στην ΕΕ, του λεγόμενου «Ευρωπαϊκού Εξαμήνου».

  Τετάρτη 31 Μάι 2017
  Πολιτική Υγείας
   
 • Διπλωματική εργασία του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Διοίκησης Μονάδων Υγείας καταδεικνύει ότι το μέσο ποσοστό συμμετοχής των ασφαλισμένων στη φαρμακευτική δαπάνη είναι πολύ μεγαλύτερο στην ομάδα των "on patent".

  Τετάρτη 31 Μάι 2017
  Πολιτική Υγείας
   
 • Σημαντική ευκαιρία αποτελεί για την Ελλάδα η διεκδίκηση της έδρας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (European Medicines Agency – EMA). Ο Οργανισμός έχει κάθε χρόνο 36.000 επισκέπτες, οι οποίοι μένουν κατά μέσο όρο τέσσερις μέρες για τις συναντήσεις του.

  Τετάρτη 31 Μάι 2017
  Πολιτική Υγείας
   
 • Την ίδρυση του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας, το οποίο θα λειτουργήσει ως πρεσβευτής της χώρας μας στον τομέα του Ιατρικού Τουρισμού, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης στο πλαίσιο του ειδικού θεματικού Συνεδρίου, με θέμα «Toυρισμός Υγείας: Μοχλός Ανάπτυξης της Εθνικής Οικονομίας & Ανάδειξης της Ελλάδος σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό, 12 μήνες το χρόνο».

  Τετάρτη 31 Μάι 2017
  Πολιτική Υγείας
   
 • Επείγουσα διεθνή δράση, απαιτεί η διασφάλιση πρόσβασης στο αναγκαίο φάρμακο, τόνισε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος, κατά την παρέμβασή του στο σημείο της ημερήσιας ατζέντας με θέμα ''Αντιμετώπιση της παγκόσμιας έλλειψης και της πρόσβασης στα φάρμακα και εμβόλια'', στο πλαίσιο της 70ης Συνάντησης της Παγκόσμιας Συνέλευσης Υγείας στη Γενεύη.

  Δευτέρα 29 Μάι 2017
  Πολιτική Υγείας
   
 • Με 78 εκατ. ευρώ λιγότερα θα χρηματοδοτήσουν τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία (ΕΔΕΤ) τη χώρα μας για το διάστημα μέχρι το 2020, στο πλαίσιο του πακέτου στήριξης της προγραμματικής περιόδου 2014-2020, σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο 2007-2013. E-Health, ΠΦΥ, τουρισμός υγείας, R&D και Περιφερειακά Προγράμματα, οι κύριοι στόχοι των επενδύσεων.
  Δευτέρα 29 Μάι 2017
  Πολιτική Υγείας
   
 • Η νέα θετική λίστα συνταγογραφουμένων φαρμάκων δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1863/Β με την προσθήκη 16 νέων φαρμακευτικών σκευασμάτων, και τη σύνδεσή της με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση στην ΗΔΙΚΑ. Στη σχετική απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού για πρώτη φορά τίθεται θέμα υποχρεωτικής συμπλήρωσης της κίτρινης κάρτας του ΕΟΦ για τη δήλωση ανεπιθύμητων ενεργειών των φαρμάκων.

  Δευτέρα 29 Μάι 2017
  Πολιτική Υγείας
   
 • "Πράσινο φως" για την απελευθέρωση των τιμών των ΜΗΣΥΦΑ, δίνει η πολυαναμενόμενη υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και προβλέπει τη διαδικασία "διαμόρφωσης ενδεικτικής τιμής λιανικής πώλησης και ανώτατης υποχρεωτικής νοσοκομειακής τιμής των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ.), καθώς και τον τρόπο διάθεσης αυτών".

  Δευτέρα 29 Μάι 2017
  Πολιτική Υγείας
   
68 Αντικείμενα. Σελίδα 6/7
1 2 3 4 5 6 7
 
Newsletter
Μείνετε Ενημερωμένοι