Loading...
 
Πολιτική Υγείας
 • Παρεμβάσεις «ηθικοποίησης», μέτρα θεσμικής εξυγίανσης και μεταρρυθμίσεις όπως στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, στο φάρμακο, στην οργάνωση και διοίκηση, στις προμήθειες, προωθεί το υπουργείο Υγείας σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού στο Αναπτυξιακό συνέδριο Βορείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη, με στόχο να αντιμετωπιστούν σημαντικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν κατά τα χρόνια της κρίσης και των μέτρων λιτότητας.
  Πέμπτη 03 Μάι 2018
  Πολιτική Υγείας
   
 • Αντιδράσεις προκαλεί σε μέρος του ιατρικού κόσμου το σχέδιο νόμου που προωθείται από το Υπουργείο Υγείας αναφορικά με το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των επιστημονικών ιατρικών εταιρειών και το πώς αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει τη συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση και τη διενέργεια σχετικών επιστημονικών συνεδρίων.

  Πέμπτη 03 Μάι 2018
  Πολιτική Υγείας
   
 • Με κοινή επιστολή, οι εκπρόσωποί της φαρμακοβιομηχανίας επισημαίνουν στο υπουργείο Υγείας την αντίθεση του κλάδου στην επιβολή κλειστών προϋπολογισμών ανά θεραπευτική κατηγορία, διότι στην πράξη κατακερματίζει τη φαρμακευτική δαπάνη σε μικρότερους προϋπολογισμούς χωρίς πραγματικά υγειονομικά δεδομένα.
  Πέμπτη 03 Μάι 2018
  Πολιτική Υγείας
   
 • Κινήσεις να ξεμπλοκάρουν οι κλινικές μελέτες που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα ξεκίνησε το υπουργείο Ανάπτυξης, εξ ου και η συνάντηση που είχαν προ ημερών παράγοντες του υπουργείου με μέλη του ΣΦΕΕ. Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά συνάντηση από αρχές του έτους.
  Πέμπτη 03 Μάι 2018
  Πολιτική Υγείας
   
 • Λίστα 26 νοσοκομείων στα ηπατολογικά ιατρεία των οποίων υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης ατόμων για εξέταση και θεραπεία έναντι της ηπατίτιδας C χωρίς ραντεβού, ανήρτησε στην ιστοσελίδα του το υπουργείο Υγείας.
  Τετάρτη 02 Μάι 2018
  Πολιτική Υγείας
   
 • Συνολικά 13 μέλη περιλαμβάνονται στην Επιτροπή που συγκροτείται από το ΚΕΣΥ για τον εποπτικό και επιστημονικό έλεγχο των εκδηλώσεων των Οργανωτών, με γνώμονα το επιστημονικό τους περιεχόμενο, συνεκτιμώντας τις τρέχουσες επιστημονικές εξελίξεις, τη δυναμική και το ενδιαφέρον των προτεινόμενων γνωστικών αντικειμένων, το εύρος, την πρωτοτυπία και γενικά την ποιότητα των κατατεθειμένων προγραμμάτων.
  Τετάρτη 02 Μάι 2018
  Πολιτική Υγείας
   
 • Ομάδα Εργασίας για την επικαιροποίηση των διαγνωστικών πρωτοκόλλων συνταγογράφησης συγκροτήθηκε στο υπουργείο Υγείας, με απόφαση του γενικού γραμματέα Υγείας Γιώργου Γιαννόπουλου, ο οποίος θα είναι και ο συντονιστής της Ομάδας.
  Τετάρτη 02 Μάι 2018
  Πολιτική Υγείας
   
 • O υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, σε μήνυμά του στην τελετή έναρξης του 24ου Επιστημονικού Συνεδρίου Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας και του 12ου Διεθνούς Forum Φοιτητών Ιατρικής και Νέων Ιατρών που διοργάνωσε η Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας δήλωσε ότι έχει δρομολογηθεί η σύσταση νέων ειδικοτήτων και εξειδικεύσεων με προεξάρχουσα την Επείγουσα Ιατρική.
  Δευτέρα 30 Απρ 2018
  Πολιτική Υγείας
   
 • Ένα βήμα πριν την επιβολή κλειστών προϋπολογισμών και ανά θεραπευτική κατηγορία- πέρα από το όριο που έχει τεθεί στη συνολική φαρμακευτική δαπάνη στα 1,94 δισ. ευρώ φέτος-βρίσκεται το υπουργείο Υγείας.
  Δευτέρα 30 Απρ 2018
  Πολιτική Υγείας
   
 • Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε τα κράτη μέλη της ΕΕ να συνεργαστούν στενότερα για την καταπολέμηση ασθενειών όπως η ιλαρά και η γρίπη, λέγοντας ότι τα εμβόλια εναντίον τους συγκαταλέγονται στα πιο ισχυρά και οικονομικά αποδοτικά μέτρα δημόσιας υγείας.
  Παρασκευή 27 Απρ 2018
  Πολιτική Υγείας
   
771 Αντικείμενα. Σελίδα 6/78
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Newsletter
Μείνετε Ενημερωμένοι