Loading...
 
Πολιτική Υγείας
 • Προβληματίζουν τα υψηλά ποσοστά των παραστατικών που λαμβάνει ο ΕΟΠΥΥ από τα Δημόσια Νοσοκομεία και δείχνουν επεμβάσεις με επιπλοκές. 

  Πέμπτη 08 Ιούν 2017
  Πολιτική Υγείας
   
 • Μικρή μείωση της τάξεως των 48 εκατ. ευρώ καταγράφηκε τον Απρίλιο στις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των φορέων της γενικής κυβέρνησης, οι οποίες διατηρούνται πάντως στα επίπεδα των 3,908 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 555 εκατ. ευρώ συγκριτικά με τις αρχές του 2017.

  Η μείωση στις ληξιπρόθεσμες οφειλές οφείλεται κατά κύριο λόγο στη συρρίκνωση των υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ, οι οποίες, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε εκταμίευση δόσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, περιορίστηκαν στο 1,166 δισ. ευρώ, έναντι 1,205 δισ. ευρώ τον Μάρτιο και 1,136 δισ. ευρώ στο τέλος του 2016.
  Πέμπτη 08 Ιούν 2017
  Πολιτική Υγείας
   
 • Από "κόσκινο" θα περνούν από εδώ και στο εξής όλες οι δαπάνες του φαρμάκου, όπως και όλες οι κατηγορίες σκευασμάτων, τόσο αυτά που διατίθενται με συνταγή γιατρού στα ιδιωτικά φαρμακεία, όσο και αυτά που χορηγούνται από τα δημόσια νοσοκομεία.

  Τετάρτη 07 Ιούν 2017
  Πολιτική Υγείας
   
 • Σε μία κοινή προσπάθεια του EMA και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δημοσιεύτηκε ένας ενημερωτικός οδηγός για τους επαγγελματίες του τομέα της υγείας, που συμπεριλαμβάνει νέες κατευθυντήριες γραμμές που παρέχουν τόσο επιστημονικές πληροφορίες όσο και κανονιστικές διατάξεις για τα βιολογικά φάρμακα και τα βιοομοειδή.

  Τετάρτη 07 Ιούν 2017
  Πολιτική Υγείας
   
 • Στέρηση επιστημονικής βάσης έχει η αιτιολόγηση του ΕΟΠΥΥ ότι ο σακχαρώδης διαβήτης δεν εμπίπτει στο γνωστικό αντικείμενό των καρδιολόγων, σύμφωνα με την  Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος (ΕΕΚΕ).

  Τετάρτη 07 Ιούν 2017
  Πολιτική Υγείας
   
 • Η νέα επανασυγκροτημένη επιτροπή για την παρακολούθηση της φαρμακευτικής δαπάνης συνεδρίασε σήμερα στο υπουργείο Υγείας. Στόχος της είναι να αποτελέσει τον "σύμβουλο" του υπουργείου Υγείας για τη διαμόρφωση μια εθνικής στρατηγικής για το φάρμακο.

  Για να υπάρξει αποτελεσματικότερη λειτουργία της Επιτροπής, προτάθηκε ένας «άτυπος» διαχωρισμός σε δύο υποεπιτροπές. Η πρώτη θα έχει ως έργο την παρακολούθηση της φαρμακευτικής δαπάνης και η δεύτερη προτάθηκε να έχει ως αντικείμενο την κατάρτιση - επικαιροποίηση των θεραπευτικών πρωτοκόλλων και μητρώων χρόνιων παθήσεων.

  Τρίτη 06 Ιούν 2017
  Πολιτική Υγείας
   
 • Η αξιολόγηση των νέων φαρμάκων αποτέλεσε το βασικό θέμα συζήτησης των εκπροσώπων των Θεσμών με φορείς της δημόσιας υγείας.

  Τρίτη 06 Ιούν 2017
  Πολιτική Υγείας
   
 •  Με την παρουσία πολλών καταξιωμένων επιστημόνων από τον χώρο της υγείας και πλήθους ενδιαφερομένων, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Μαΐου 2017, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, στο πλαίσιο της διοργάνωσης του 7ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ιατρικής Βιοχημείας – 3ου Συμποσίου Εργαστηριακής Αιματολογίας – Αιμοδοσίας, η παρουσίαση της Ελληνικής Εταιρείας Παρακλίνιου Διαγνωστικού Ελέγχου (Ε.Ε.Πα.Δ.Ε.) στην ιατρική κοινότητα.
  Τρίτη 06 Ιούν 2017
  Πολιτική Υγείας
   
 • Τα θέματα που αναμένεται να θέσουν οι εκπρόσωποι της φαρμακοβιομηχανίας στην Επιτροπή για την Φαρμακευτική Δαπάνη περιλαμβάνουν τα νέα μέτρα για το φάρμακο, το νοσοκομειακό clawback, τον προϋπολογισμό των νοσοκομείων, τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους κ.λπ.

  Το κυρίαρχο θέμα όμως που αναμένεται να θέσει ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ κ. Πασχάλης Αποστολίδης στην παρθενική συνάντηση της Επιτροπής είναι η ανάγκη να υπάρξουν κλειστοί προϋπολογισμοί –με την ενεργοποίηση των σχετικών αλγορίθμων– σε τέσσερις δαπανηρές θεραπευτικές κατηγορίες: ρευματοειδής αρθρίτιδα, διαβήτης, οστεοπόρωση και χοληστερίνη.

  Πέμπτη 01 Ιούν 2017
  Πολιτική Υγείας
   
 • Συναντήσεις προώθησης της ελληνικής υποψηφιότητας για τη διεκδίκηση της έδρας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA), πραγματοποίησε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, ως μέλος της Επιτροπής Διεκδίκησης.

  Τετάρτη 31 Μάι 2017
  Πολιτική Υγείας
   
68 Αντικείμενα. Σελίδα 5/7
1 2 3 4 5 6 7
 
Newsletter
Μείνετε Ενημερωμένοι