Loading...
 
Πολιτική Υγείας
 • Διαπραγματεύσεις για τις τιμές των φαρμάκων κατά της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας (ΣκΠ) ξεκινά η αρμόδια Επιτροπή του υπουργείου Υγείας. Γεγονός που αναμένεται να έχει σοβαρές επιπτώσεις στους ασθενείς, καθώς με βάση τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, ως πρώτη επιλογή για νέους ασθενείς που διαγιγνώσκονται με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, θα χορηγείται όχι το πιο κατάλληλο αλλά το πιο φθηνό φάρμακο!

  Τρίτη 13 Ιούν 2017
  Πολιτική Υγείας
   
 • Με το συμπληρωματικό δελτίο τιμών φαρμάκων "περνούν" για άλλη μία φορά παρατύπως... "οικειοθελείς" μειώσεις τιμών σε μεγάλο πλήθος γενοσήμων φαρμακευτικών σκευασμάτων, προκειμένου οι τιμές αυτών των γενοσήμων να μην καταρρεύσουν ολοσχερώς, ενώ, την ίδια στιγμή, εξίσου μεγάλο πλήθος off patent φαρμακευτικών σκευασμάτων λαμβάνουν τιμές όχι με βάση κάποιον σταθερό και γνωστό κανόνα, αλλά αυθαιρέτως, αποκλειστικά και μόνον προκειμένου αυτές οι τιμές να είναι υψηλότερες από εκείνες των γενοσήμων, οι οποίες, κρατήθηκαν σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με το προτεινόμενο αρχικώς από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) νέο δελτίο τιμών φαρμάκων.

  Τρίτη 13 Ιούν 2017
  Πολιτική Υγείας
   
 • Τα οικονομικά των νοσοκομείων σε συνδυασμό με την αποδοτικότητά τους, η πρόσβαση των ασθενών στις θεραπείες τους, τα δικαιώματα των ασθενών, αλλά και η χρήση της πληροφορικής, συζητήθηκαν στην ημερίδα Νοσοκομείο & Νοσοκομειακό Φάρμακο που οργανώθηκε από το Health Daily και τη Boussias Communication, με τη συνεργασία της ΠΕΦ.

  Τρίτη 13 Ιούν 2017
  Πολιτική Υγείας
   
 • Στη... "λύση" των εθελούσιων μειώσεων κατέφυγαν φαρμακευτικές εταιρίες και σε αυτή την ανατιμολόγηση, προκειμένου να αποφύγουν μεγαλύτερο "πετσόκομμα" των τιμών των σκευασμάτων τους.

  Δευτέρα 12 Ιούν 2017
  Πολιτική Υγείας
   
 • Ένα νέο τρόπο υπολογισμού του clawback για τη φαρμακευτική δαπάνη, συζήτησε η Επιτροπή Παρακολούθησης της Φαρμακευτικής Δαπάνης κατά την πρόσφατη συνεδρίασή της στο πλαίσιο της κυβερνητικής εξαγγελίας για ένα πιο δίκαιο clawback στις περιπτώσεις υπέρβασης της προβλεπόμενης φαρμακευτικής δαπάνης.

  Δευτέρα 12 Ιούν 2017
  Πολιτική Υγείας
   
 • Την ισορροπία στη Φαρμακευτική Αγορά, μετά την εισαγωγή των νέων μέτρων, αναζητεί η Επιτροπή Παρακολούθησης της Φαρμακευτικής Δαπάνης και οι 2 υποεπιτροπές της, που συνεδρίασαν εκ νέου χθες.

  Παρασκευή 09 Ιούν 2017
  Πολιτική Υγείας
   
 • Συναγερμό έχει σημάνει η σημαντική αύξηση στη δαπάνη των νοσοκομείων για φάρμακα. Στα νοσοκομεία και στις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Αττικής η φαρμακευτική δαπάνη το 2016 ανήλθε στα 247,67 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 178,62 εκατομμυρίων το 2015. Η αύξηση ακολουθεί μία σημαντική μείωση των τελευταίων ετών, με το φάρμακο να καλύπτει το 22% των συνολικών δαπανών της 1ης ΥΠΕ.

  Παρασκευή 09 Ιούν 2017
  Πολιτική Υγείας
   
 • Να αποφασίσουν -για δεύτερη φορά μετά την άνοιξη του 2014 που δημιουργήθηκε το ΠΕΔΥ- μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου εάν επιθυμούν να μείνουν στο δημόσιο σύστημα υγείας, καλεί τους γιατρούς της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας το υπουργείο Υγείας.

  Παρασκευή 09 Ιούν 2017
  Πολιτική Υγείας
   
 • Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις της αρμόδιας επιτροπής του ΕΟΠΥΥ για τη χορήγηση σκευασμάτων κατά της ηπατίτιδας C, με την έγκριση 3 από τις 5 υπάρχουσες νέες θεραπείες στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης της νόσου και τις άλλες δύο να εγκρίνονται ως θεραπείες δεύτερης γραμμής, (αν οι προηγούμενες αγωγές έχουν αποτύχει).

  Παρασκευή 09 Ιούν 2017
  Πολιτική Υγείας
   
 • Προθεσμία να επιλέξουν μεταξύ της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο ΠΕΔΥ είτε των ιδιωτικών τους ιατρείων μέχρι τις 31 Σεπτεμβρίου 2017, δίνει το Υπουργείο Υγείας στους γιατρούς και οδοντιάτρους του ΠΕΔΥ που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα με το νόμο Γεωργιάδη το 2014 και μετατάχθηκαν ακολούθως σε θέσεις ΠΑΑ που συστάθηκαν γι’ αυτό το σκοπό.

  Πέμπτη 08 Ιούν 2017
  Πολιτική Υγείας
   
68 Αντικείμενα. Σελίδα 4/7
1 2 3 4 5 6 7
 
Newsletter
Μείνετε Ενημερωμένοι