Loading...
 
Πολιτική Υγείας
 • Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) οι προτεινόμενες τιμές για τα νέα φάρμακα που αναμένονται να κυκλοφορήσουν στην ελληνική αγορά.

  Πέμπτη 15 Ιούν 2017
  Πολιτική Υγείας
   
 • Μείωση της τάξης του 68% στο κόστος θεραπείας ανά ασθενή με Ηπατίτιδα C, πέτυχε το υπουργείο Υγείας μέσω της διαδικασίας της διαπραγμάτευσης.

  Με αυτήν την εξοικονόμηση, μάλιστα, θα αυξηθούν οι ασθενείς οι οποίοι λαμβάνουν τα νέα φάρμακα για την ασθένεια, από 1.025 άτομα σε 5.500 ετησίως.

  Πέμπτη 15 Ιούν 2017
  Πολιτική Υγείας
   
 • Η συγκρότηση Επιτροπής Συνέργειας για την Οικονομική Διπλωματία αποφασίστηκε κατά την πρώτη ευρεία σύσκεψη με θεσμικούς φορείς που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, με πρωτοβουλία του γενικού γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Γιώργου Τσίπρα.

  Σημειώνεται πως στην πρώτη σύσκεψη συμμετείχαν ανάμεσα σε άλλους εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας.

  Πέμπτη 15 Ιούν 2017
  Πολιτική Υγείας
   
 • Ένα βήμα πριν την οριστικοποίηση του νέου τρόπου κατανομής της υπέρβασης της φαρμακευτικής δαπάνης είναι η αρμόδια Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας, όπως διαπιστώθηκε σε άτυπη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αριστοτέλους.

  Πέμπτη 15 Ιούν 2017
  Πολιτική Υγείας
   
 • Το επόμενο μείζον ζήτημα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που εξετάζει τα σκάνδαλα για την Υγεία, αναμένεται να είναι το περίφημο Εργοστάσιο Κλασματοποίησης Πλάσματος, το οποίο δεν λειτούργησε ποτέ καίτοι το ελληνικό Δημόσιο, ξόδεψε το 2002 το ποσό των 11 εκατ. ευρώ.

  Πέμπτη 15 Ιούν 2017
  Πολιτική Υγείας
   
 • Το ένα δις ευρώ πλησιάζουν οι συνολικές οφειλές των δημόσιων νοσοκομείων, με το 60% περίπου να αφορά ληξιπρόθεσμα χρέη. Σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας προς την ΠΟΕΔΗΝ, οι οφειλές προς τρίτους μέχρι και τα τέλη Μαρτίου άγγιζαν τα 991 εκατ. ευρώ, ενώ τα ληξιπρόθεσμα (οφειλές άνω των τριών μηνών) τα 594 εκατ.

  Τετάρτη 14 Ιούν 2017
  Πολιτική Υγείας
   
 • Την άμεση διερεύνηση της παράνομης πώλησης «φαρμάκου» για τον διαβήτη μέσω διαδικτύου -κατόπιν σχετικής καταγγελίας του Προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Έβρου- ζητά από τον ΕΟΦ ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

  Τετάρτη 14 Ιούν 2017
  Πολιτική Υγείας
   
 • Αναθεώρηση της Υπουργικής Απόφασης, η οποία ορίζει την αναγραφή ενδεικτικής τιμής στις συσκευασίες των Μη (υποχρεωτικώς) Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ), ζητούν οι φαρμακοποιοί σχολιάζοντας ότι πρόκειται για μια μονομερή εις βάρος τους διάταξη, η οποία ουσιαστικά τους δεσμεύει να διαθέτουν αυτά τα φάρμακα στην αναγραφόμενη τιμή, όταν την ίδια στιγμή η χονδρική τιμή παραμένει ελεύθερη με αυξητικές τάσεις.

  Τετάρτη 14 Ιούν 2017
  Πολιτική Υγείας
   
 • Απογοητευμένοι έφυγαν οι εκπρόσωποι των φαρμακευτικών επιχειρήσεων από τη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Σ. Μπερσίμη, την Παρασκευή. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν ως επί το πλείστον το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τον υπολογισμό του νέου rebate με το διαβόητο πολυώνυμό, ενώ η συζήτηση πήγε και στο νέο γύρο της Διαπραγμάτευσης και στους κλειστούς προϋπολογισμούς.

  Τρίτη 13 Ιούν 2017
  Πολιτική Υγείας
   
 • Η όλη διαδικασία οριστικοποίησης του Δελτίου ολοκληρώθηκε την Παρασκευή και ως εκ τούτου οι ΚΑΚ έχουν προθεσμία έως και το μεσημέρι αύριο για να υποβάλλουν ηλεκτρονικά ενστάσεις επί αυτού.

  Τρίτη 13 Ιούν 2017
  Πολιτική Υγείας
   
68 Αντικείμενα. Σελίδα 3/7
1 2 3 4 5 6 7
 
Newsletter
Μείνετε Ενημερωμένοι