Loading...
 
Έρευνες / Μελέτες
 • Νέους διαγνωστικούς δείκτες για τη μη αλκοολική λιπώδη νόσο του ήπατος φιλοδοξεί να αναδείξει το LITMUS (Liver Investigation: Testing Marker Utility in Steatohepatitis), ένα καινοτόμο ερευνητικό πρόγραμμα, που χρηματοδοτείται από το European Innovative Medicines Initiative 2 Joint Undertaking.
  Τετάρτη 06 Δεκ 2017
  Έρευνες / Μελέτες
   
 • Σύμφωνα με ερευνητές της Mayo Clinic, ασθενείς με νόσο του Πάρκινσον είχαν περίπου 4 φορές περισσότερες πιθανότητες να έχουν ιστορικό μελανώματος σε σχέση με όσους δεν έπασχαν από τη νόσο.

  Πέμπτη 06 Ιούλ 2017
  Έρευνες / Μελέτες
   
 • Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ζητούν από το ΚΕΘΕΑ θεραπεία για την εξάρτηση από την κάνναβη. Αν και 1 στους 2 χρήστες που απευθύνονται στο ΚΕΘΕΑ είναι κυρίως χρήστες ηρωίνης, τα τελευταία χρόνια το ποσοστό των εξαρτημένων που αναφέρουν ως κύρια ουσία χρήσης την κάνναβη αυξάνεται.

  Δευτέρα 03 Ιούλ 2017
  Έρευνες / Μελέτες
   
 • Για πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία, οι εκτιμήσεις των αναλυτών κάνουν λόγο για μείωση των πωλήσεων φαρμάκων παγκοσμίως. Η πτώση αναμένεται να επέλθει το 2022 με κύρια αιτία τις πιέσεις στις τιμές των φαρμάκων στις αναπτυγμένες αγορές.
  Παρασκευή 23 Ιούν 2017
  Έρευνες / Μελέτες
   
 • Τα μακροχρόνια αποτελέσματα του προγράμματος κλινικών μελετών PALACE για την απρεμιλάστη PALACE 1 κατέδειξαν ότι οι ασθενείς που συνέχισαν να λαμβάνουν θεραπεία με απρεμιλάστη, στο εγκεκριμένο δοσολογικό σχήμα, παρουσίασαν κλινικά σημαντικές βελτιώσεις ως προς τα σημεία και τα συμπτώματα της ψωριασικής αρθρίτιδας, τη σωματική λειτουργία και τη σχετιζόμενη ψωρίαση κατά την εβδομάδα 208 της αγωγής.

  Κυριακή 18 Ιούν 2017
  Έρευνες / Μελέτες
   
 • Τα τελευταία χρόνια, είχαμε μία επανάσταση στη θεραπεία του ιού της ηπατίτιδας C. Εμφανίστηκαν νέα – αλλά πολύ ακριβά φάρμακα – τα οποία προβάλλεται ότι εκριζώνουν τον ιό σχεδόν κατά 100%. Όμως τώρα μία νέα ανάλυση υποστηρίζει ότι δεν έχει αποδειχθεί ότι έχουν κλινική επίδραση στους ασθενείς!

  Πέμπτη 15 Ιούν 2017
  Έρευνες / Μελέτες
   
 • Την πρώτη αιματολογική εξέταση που μπορεί να διαγνώσει τη νόσο του Huntington πριν την εκδήλωση συμπτωμάτων, παρουσίασε πολυεθνική ομάδα ερευνητών. Το τεστ μπορεί επίσης να προβλέψει και την εξέλιξη της γενετικής νευροεκφυλιστικής νόσου.

  Παρασκευή 09 Ιούν 2017
  Έρευνες / Μελέτες
   
 • Ο καρκίνος εξακολουθεί να είναι μία από τις κύριες αιτίες νοσηρότητας και θνησιμότητας σε όλο τον κόσμο, αλλά η θεραπευτική καινοτομία, η βελτιωμένη κατανόηση της βιολογίας της νόσου και η μεταγραφική έρευνα έχουν αλλάξει σημαντικά το πρότυπο θεραπείας για πολλούς καρκίνους.

  Τα στοιχεία αυτά παρατίθενται σε νέα μελέτη της QuintilesIMS, για τις τάσεις της ογκολογίας το 2017.

  Πέμπτη 08 Ιούν 2017
  Έρευνες / Μελέτες
   
 • Μπορεί να αντιμετωπίζουν ένα χρόνιο νόσημα ή να μην κάνουν αυτό που αποκαλούμε υγιεινό τρόπο ζωής, όμως οι κάτοικοι των περιοχών που καλύπτει η 1η ΥΠΕ στο Λεκανοπέδιο αισθάνονται υγιείς! Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από την έρευνα που διενήργησε πριν από ένα χρόνο, αλλά την αποκάλυψε πρόσφατα, ο απερχόμενος διοικητής της πρώτης ΥΠΕ κατά την παρουσίαση των πεπραγμένων της περιφέρειας στη Βουλή για τα έτη 2015-16.

  Τετάρτη 07 Ιούν 2017
  Έρευνες / Μελέτες
   
 • Νέα έρευνα στο περιοδικό npj Parkinson's Disease δείχνει ότι ένα συγκεκριμένο στέλεχος του ιού της γρίπης προδιαθέτει ποντικούς για την ανάπτυξη παθολογικών καταστάσεων που μιμούνται εκείνες που παρατηρούνται στη νόσο Πάρκινσον.

  Πέμπτη 01 Ιούν 2017
  Έρευνες / Μελέτες
   
14 Αντικείμενα. Σελίδα 1/2
1 2
 
Newsletter
Μείνετε Ενημερωμένοι