Loading...
 
Εκστρατείες Ενημέρωσης Κοινού
 • Η πρώτη επίσημη παρουσίαση της πρωτοβουλίας «Med&Me: Εκστρατεία Ενημέρωσης για την Επικοινωνία Γιατρού – Ασθενούς και τη Συμμετοχή των Ασθενών στη Λήψη Αποφάσεων» πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Επικοινωνίας & Αλφαβητισμού στην Υγεία – ΗΙΤ με την ευγενική υποστήριξη της AbbVie και τη συμμετοχή δημοσιογράφων, εκπροσώπων Φορέων και Οργανισμών, Συλλόγων Ασθενών και Ιατρών.
  Πέμπτη 02 Νοέ 2017
   
 • Στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων στο Γουδί, η πρόεδρος των Συλλόγων «ΕΛΠΙΔΑ» και «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη τίμησε τους θρυλικούς παίκτες της «Εθνικής Ελλάδος 2004» για τη πολύτιμη συμβολή τους στην εκστρατεία του «ΟΡΑΜΑΤΟΣ ΕΛΠΙΔΑΣ».
  Τρίτη 24 Οκτ 2017
   
 • Η Επιστημονική Εταιρεία για τη Μυοσκελετική Υγεία (ΕΠΕΜΥ) πρωτοστατώντας στην προσπάθεια διασφάλισης της υγιούς γήρανσης του ελληνικού πληθυσμού, διαμορφώνει ένα πενταετές σχέδιο δράσης (2017 – 2022) για τα προβλήματα της ηλικιακής μετάβασης, τόσο σε ατομικό επίπεδο, όσο και στις διάφορες ομάδες χρονίως πασχόντων αλλά και στο γενικό πληθυσμό.
  Δευτέρα 16 Οκτ 2017
   
 • «Μην αφήσεις τον έρπητα ζωστήρα να κάνει τη ζωή σου ανυπόφορη. Εμβολιάσου σήμερα».  Με το σύνθημα αυτό η εταιρεία MSD εγκαινιάζει μία νέα ενημερωτική εκστρατεία για τον έρπητα ζωστήρα, μια ασθένεια που προκαλεί πόνο, ταλαιπωρία και ψυχική οδύνη, δοκιμάζοντας τα όρια και τις αντοχές των ασθενών.
  Παρασκευή 13 Οκτ 2017
   
 • Στην Ελλάδα, 50.000 άτομα πεθαίνουν κάθε χρόνο λόγω φλεβικής θρομβοεμβολής, ενώ 35.000 εγκεφαλικά επεισόδια και 20.000 εμφράγμα μυοκαρδίου προσβάλλουν συμπολίτες ως απόρροια προβλημάτων θρόμβωσης, σημειώνουν οι ειδικοί με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θρόμβωσης.
  Πέμπτη 12 Οκτ 2017
   
 • Η πρωτοβουλία “for HER”, η ολιστική καμπάνια ενημέρωσης και πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού, των ωοθηκών και του τραχήλου της μήτρας που υλοποιείται από τις εταιρείες Roche Hellas και Roche Diagnostics Hellas υπό την αιγίδα της ΕΟΠΕ και της HPV Society, συνεχίζει για τρίτη χρονιά τις δράσεις της, δημιουργώντας ένα κεντρικό σύμβολο: τη Ροζ Βαλίτσα της “forHER”.
  Τετάρτη 11 Οκτ 2017
   
 • Το Κέντρο Ζωής πραγματοποιεί ενημερώσεις σχετικά με τον HIV και το AIDSσε μαθητές Β’ και Γ’ Λυκείου και των δεκατριών (13) περιφερειών της Ελλάδας καθ’ όλη τη διάρκεια της τρέχουσας σχολικής χρονιάς (2017-18). Στόχος του Οργανισμού είναι να καλύψει ένα επανειλημμένως διαπιστωμένο και κρίσιμης σημασίας κενό για την ατομική και τη δημόσια υγεία.
  Τετάρτη 27 Σεπ 2017
   
 • Ιδιαίτερα σοβαρό είναι το ζήτημα των πτώσεων των ηλικιωμένων στην Ελλάδα, καθώς αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου από ατυχήματα, παγκοσμίως. Με αφορμή την Ημέρα Μυοσκελετικής Υγείας, που τιμάται στις 30 Σεπτεμβρίου, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών αποφάσισε να προσφέρει έως τις 29 Σεπτεμβρίου, δωρεάν δοκιμασίες για την πρόληψη των πτώσεων σε ηλικιωμένους, σε όλα τα ιδιωτικά και δημόσια φυσικοθεραπευτήρια.

  Τρίτη 26 Σεπ 2017
   
 • Τη σημασία του προσυμπτωματικού ελέγχου για την πρόληψη και καλύτερη αντιμετώπιση του καρκίνου του προστάτη, αναδεικνύει η Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία (ΕΟΕ), που διοργανώνει εκστρατεία ενημέρωσης και έγκαιρης διάγνωσης της νόσου.
  Πέμπτη 21 Σεπ 2017
   
 • Η ευρωπαϊκή εβδομάδα ενημέρωσης Make Sense, που γιορτάζεται από 18 έως 23 Σεπτεμβρίου, στοχεύει στην κινητοποίηση των ιατρικών ειδικοτήτων που καλύπτουν τον καρκίνο κεφαλής και τραχήλου ώστε να συνεχίσουν να αναζητούν καλύτερα αποτελέσματα για τους ασθενείς. Η διοργάνωση ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Κεφαλής και Τραχήλου (European Head and Neck Society – EHNS) και αναπτύχθηκε με τη συνεργασία και υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Ασθενών με Καρκίνο (European Cancer Patient Coalition – ECPC).
  Τρίτη 19 Σεπ 2017
   
50 Αντικείμενα. Σελίδα 4/5
1 2 3 4 5
 
Newsletter
Μείνετε Ενημερωμένοι